Επίθεση Ερντογάν κατά του Ισραήλ: Είναι εχθροί του Ισλάμ

Επίθεση Ερντογάν κατά του Ισραήλ: Είναι εχθροί του Ισλάμ

Την ίδια ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να επιθυμεί εξομάλυνση της σχέσης με το Ισραήλ, εξαπολύει βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της Ιερουσαλήμ, λέγοντας πως είναι «εχθρός του ισλάμ», μετά από την αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι η απάντηση του Ισραήλ «αποτελεί απόδειξη του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει τους μουσουλμάνους», προσθέτοντας: «Γνωρίζουμε ότι είναι εχθροί του ισλάμ. Δυστυχώς, το Ισραήλ δεν αλλάζει αυτές τις συνήθειες. Θέλουμε όλη η ανθρωπότητα να παρακολουθεί στενά την εχθρότητα του Ισραήλ ενάντια στο ισλάμ και να αξιολογήσει την κατάσταση. Σίγουρα, όσο το Ισραήλ διατηρεί αυτή τη στάση, είναι αδύνατο οι διμερείς σχέσεις να φτάσουν σε ένα επίπεδο που θα θέλαμε».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς την Παρασκευή το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή σε στόχους της Χαμάς στη Γάζα, και συγκεκριμένα σε αποθήκες στρατιωτικού εξοπλισμού της παραστρατιωτικής οργάνωσης. Η επιδρομή ήταν αντίποινα για τους δύο πυραύλους που εκτοξεύτηκαν νωρίτερα από τη Χαμάς στα νότια του Ισραήλ.

Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε επίσης ανακοίνωση  στην οποία σημείωσε: «Οι αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γάζα από ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη αποτελούν το τελευταίο παράδειγμα της επιθετικής πολιτικής που εφαρμόζει η ισραηλινή κυβέρνηση εις βάρος των Παλαιστινίων».