Επίθεση Δ. Τζανακόπουλου σε Κυρ. Μητσοτάκη για τον Μπαρμπαρούση

Επίθεση Δ. Τζανακόπουλου σε Κυρ. Μητσοτάκη για τον Μπαρμπαρούση

Ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη καταλογίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την απίστευτη πρόκληση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος κάλεσε ουσιαστικά το στρατό να ανατρέψει τον Αλέξη Τσίπρα και κατά συνέπεια το πολίτευμα της χώρας. 

Αναλυτικά, ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε: 

«Είναι πλέον φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το κουτί της Πανδώρας. Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού.

Ακραίες ιδεολογίες, που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν, χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν από λίγη ώρα ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης, από το ιερό βήμα της Βουλής των Ελλήνων, κάλεσε τον ελληνικό στρατό σε πραξικόπημα. Είναι η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 που τέτοια πράγματα ακούγονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της Δημοκρατίας, βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη».