Επίθεση ΑΝΕΛ σε Spiegel για "φιλοσκοπιανό" δημοσίευμα

Επίθεση ΑΝΕΛ σε Spiegel για "φιλοσκοπιανό" δημοσίευμα

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα κάνει λόγο για υιοθέτηση των ανιστόρητων απόψεων των Σκοπίων και επισημαίνει ότι το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα.

"Το πρόσφατο δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση του υποτίθεται αξιόπιστου γερμανικού «Spiegel» που φιλοξενεί δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων Νικ. Ντιμιτρόφ, είναι απόλυτα ανακριβές, απροκάλυπτα μεροληπτικό και απροσχημάτιστα κακόβουλο σε βάρος της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα φιλοσκοπιανό παραλήρημα σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να χαρακτηριστεί ευθέως ανθελληνικό. Ο συντάκτης του δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υιοθετήσει απόλυτα και χωρίς την παραμικρή επίφαση αντικειμενικότητας τις ανιστόρητες απόψεις του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών και της ηγεσίας της γείτονος" αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

"Απαντούμε λοιπόν. Το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα. Οι όποιες προσπάθειες για οικειοποίηση του ονόματος από την ηγεσία των Σκοπίων προκειμένου να εξυπηρετήσει κάθε λογής σκοπιμότητες, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να είναι αποδεκτές, ούτε καν ανεκτές. Και το «Spiegel» οφείλει να πάψει να παίζει προπαγανδιστικά παιχνίδια υπέρ των Σκοπίων και σε βάρος της Ελλάδας. Με άλλα λόγια, οφείλει να επανορθώσει" καταλήγει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Sooc