Κυψέλη: Επίθεση αγνώστων σε καταστήματα - Μολότοφ κατά αστυνομικών

Επίθεση αγνώστων σε καταστήματα - Μολότοφ κατά αστυνομικών

Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν το βράδυ, με πέτρες και ξύλα, σε δύο σούπερ μάρκετ στην Κυψέλη, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ και έσπασαν την τζαμαρία τους, ενώ προκάλεσαν παράλληλα φθορές και σε ένα ΑΤΜ, καθώς και σε ένα σταθμευμένο όχημα του ενός καταστήματος στην ίδια περιοχή.

Τα ίδια άτομα πέταξαν μια βόμβα μολότοφ σε μηχανή της ΔΙ.ΑΣ, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος αστυνομικός. Έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

Λίγο νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 άτομα, σύμφωνα με την εκτίμηση της Αστυνομίας, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και έκαναν πορεία στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή το βράδυ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου μετέβησαν αστυνομικοί, κατόπιν τηλεφωνήματος περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και καταγγελία για ένοπλη ληστεία.

Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δεκάδες συγκεντρωμένους πολίτες, ανάμεσά τους και αντιεξουσιαστές, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια. Στη συνέχεια έφτασαν δυνάμεις των ΜΑΤ στο σημείο, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών για να απομακρύνουν το πλήθος και να προχωρούν σε 37 προσαγωγές από τις οποίες οι πέντε έγιναν συλλήψεις.