ΓΔ: 923,92 -1,91 (-0,21 %)

Τζίρος: 7,61 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2052η
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 923,92 -1,91 (-0,21 %)

Τζίρος: 7,61 εκατ. €   RT

Επίθεση Αχτσιόγλου στην κυβέρνηση για το... 2,3% της ύφεσης

Επίθεση Αχτσιόγλου στην κυβέρνηση για το... 2,3% της ύφεσης

Στην προσπάθειά της να ασκήσει κριτική προς την κυβέρνηση, η Έφη Αχτσιόγλου στηλιτεύει την ύφεση που υπήρξε το... 2020, με αφορμή την ύφεση ύψους 2,3% που καταγράφηκε το α' τρίμηνο του 2021, παραγνωρίζοντας ένα γεγονός: την πανδημία και την παγκόσμια οικονομική κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός. 

Τη στιγμή που θεωρείται πολύ σημαντικό το γεγονός πως ύφεση που καταγράφηκε κατά το α' τρίμηνο είναι αρκετά χαμηλότερη από τις ως τώρα προβλέψεις, καθώς υπήρχαν εκτιμήσεις πως η βουτιά της οικονομία το πρώτο τρίμηνο μπορεί να πλησίαζε και να ξεπερνούσε διψήφια ποσοστά, η πρώην υπουργός Εργασίας επιτίθεται στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «πανηγυρικούς τόνους» από την πλευρά του υπουργού Οικονομικών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της τομέαρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Μετά τη βαθιά ύφεση του 2020, το πρώτο τρίμηνο του 2021 καταγράφηκε εκ νέου ύφεση κατά 2,3%, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ», επισημαίνει σε δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα από την ύφεση είναι οι πανηγυρικοί τόνοι του υπουργού Οικονομικών και η έλλειψη ενσυναίσθησης για τη σχέση της κυβερνητικής πολιτικής με τα αποτελέσματα στην οικονομία και την κοινωνία», σχολιάζει η ίδια, κάνοντας λόγο για «μια πολιτική που εμμένει εδώ και πάνω από έναν χρόνο στη μη ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών».

Όπως τονίζει, «με την ίδια αλαζονική στάση απέναντι στην κοινωνία, η κυβέρνηση προχωρά σήμερα σε γενικευμένες οριζόντιες πτωχεύσεις με δήμευση της πρώτης κατοικίας, σε κατάργηση του 8ωρου, σε αποκλεισμό από το Ταμείο Ανάκαμψης της κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επανεκκίνηση της οικονομίας με μέτρα ουσιαστικής στήριξης και το πέρασμα σε μία συμπεριληπτική ανάπτυξη, με στήριξη και προστασία της εργασίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», καταλήγει η Ε. Αχτσιόγλου.