Επιθέσεις κουκουλοφόρων σε τράπεζες -  Έσπασαν βιτρίνες στην Πάτρα

Επιθέσεις κουκουλοφόρων σε τράπεζες - Έσπασαν βιτρίνες στην Πάτρα

Συντονισμένες επιθέσεις σε δυο τράπεζες και ένα υποκατάστημα των ΕΛΤΑ πραγματοποιήθηκαν από κουκουλοφόρους που έσπασαν τζαμαρίες και πέταξαν μολότοφ, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Την ίδια στιγμή, στην Πάτρα, ομάδα κουκουλοφόρων έσπασε με ρόπαλα βιτρίνες καταστημάτων στο κέντρο της Πόλης.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση σε τράπεζα στο Χαϊδάρι, επί της λεωφόρο Αθηνών τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις τρεις περίπου το πρωί οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλες, αλλά και το ΑΤΜ, πέταξαν γκαζάκια εντός του υποκαταστήματος, τα οποία και εξερράγησαν προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξαν και δυο προσαγωγές, χωρίς ωστόσο να προκύψουν σε βάρος τους στοιχεία και αφέθησαν ελεύθεροι.

Επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποιήθηκαν ακόμα δυο επιθέσεις στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Φορμίωνος 131, στον Βύρωνα, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στην οδό Αδριανουπόλεως 145 στην Καισαριανή.

Στην Πάτρα,  οι άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες περισσοτέρων από 10 καταστημάτων στους πεζόδρομους της οδού Αγίου Νικολάου και της οδού Ρήγα Φεραίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν περίπου 20-30 άτομα, ενώ βρέθηκε και σύνθημα γραμμένο υπέρ του Κουφοντίνα. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ προσήχθησαν 11 άτομα, χωρίς ωστόσο να προκύψουν στοιχεία εις βάρος τους.