Επιτέλους η Αθήνα έχει το Ολυμπιακό Μουσείο της

Επιτέλους η Αθήνα έχει το Ολυμπιακό Μουσείο της

Ακούγεται αδιανόητο να μην έχει η Αθήνα του Ολυμπιακό Μουσείο της. Η πρωτεύουσα της χώρας που γέννησε το 776 π.Χ. τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους ζωντάνεψε το 1896 και τους έφερε ξανά στον τόπο τους το 2004 δεν έβρισκε τόσα χρόνια ένα χώρο να στεγάσει την Ιστορία.

Πηγή: ATHENS OLYMPIC MUSEUM

Ηδη το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας άνοιξε με πρωτοβουλία της Lamda Development S.A. με στόχο να φιλοξενήσει ένα σημαντικό κομμάτι της ολυμπιακής κληρονομιάς, αλλά και να αναδείξει την συμβολή της Ελλάδας στη διαμόρφωση του Ολυμπιακού Κινήματος και την Αθήνα ως Ολυμπιακή Πρωτεύουσα.

Πηγή: ATHENS OLYMPIC MUSEUM

Οποιος μπει θα τα χάσει. Σπάνια εκθέματα που αναδεικνύουν με μοναδική μαεστρία και αισθητική την συνεχή προσπάθεια του ανθρώπου να ξεπεράσει τας όριά του και να κάνει πράξη το citius - altius - fortius – μακρύτερα, ψηλότερα, δυνατότερα σε κάθε τομέα της ζωής του.

Πηγή: ATHENS OLYMPIC MUSEUM

Πρόθυμοι δωρητές σπάνιων ντοκουμέντων και ενθυμημάτων, ολυμπιονίκες, παραολυμπιονίκες, συλλέκτες και μέλη της λεγόμενης Ολυμπιακής Οικογένειας σε συνεργασία με περισσότερους από 40 ελληνικούς και ξένους πολιτιστικούς συλλόγους συνεργάστηκαν για το πράγματι άψογο αποτέλεσμα προσφέροντας το μοναδικό γραφείο του ιδρυτή των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και πρώτου προέδρου της ΔΟΕ Δημητρίου Βικέλα, μετάλλια, εμφανίσεις, δάδες και ένα σωρό άλλα αντικείμενα. Η τεχνολογία προσφέρει πλήθος μέσων, διαδραστικά εκθέματα υβριδικά και ψηφιακά και εγκαταστάσεις με πρωτότυπα τεκμήρια και κειμήλια, από την αρχαιότητα ως τις σύγχρονες διοργανώσεις, προσφέροντας μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη. Μάλιστα, δημιουργήθηκε και το καφέ - εστιατόριο «1896», με ελληνική και μεσογειακή κουζίνα όπου μπορεί κάποιος να καθίσει και να απολαύσει με θέα ολόκληρο το ΟΑΚΑ.. Στο τέλος περιμένουν όσους ενδιαφέρονται διάφορα αναμνηστικά

Πηγή: ATHENS OLYMPIC MUSEUM

Το Ολυμπιακό Μουσείο βρίσκεται στον 1ο όροφο του Golden Hall στο Μαρούσι. Περισσότερες πληροφορίες στο athensolympicmuseum.org