Επιστροφή Τσιόδρα - Επικεφαλής νέας επιστημονικής επιτροπής για την πανδημία

Επιστροφή Τσιόδρα - Επικεφαλής νέας επιστημονικής επιτροπής για την πανδημία

Επιστρέφει στο προσκήνιο ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ως επικεφαλής επιστημονικής επιτροπής, την οποία συγκροτεί η Ιατρική Σχολή Αθηνών, με σκοπό τη θωράκιση της χώρας απέναντι στην πανδημία. Η απόφαση για την τοποθέτηση του Σ. Τσιόδρα ελήφθη ομόφωνα από τη διοίκηση της Σχολής.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή θα ασχολείται κυρίως με θεραπευτικά πρωτόκολλα, καθώς πληθαίνουν τα όπλα για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού και θα ασχολείται με την έρευνα ως προς το μείγμα θεραπειών που θα είναι καταλληλότερο εντός και εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, αντίστοιχα, λαμβάνοντας υπόψη άλλα νοσήματα και άλλες παραμέτρους.

Σημειώνεται ότι η νέα επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από λοιμωξιολόγους, πνευμονολόγους, εντατικολόγους, επιδημιολόγους, μικροβιολόγους, ανοσολόγους και παιδιάτρους, δεν θα ασχολείται με μέτρα πολιτικής προστασίας. 

Εντωμεταξύ, μέσα στην εβδομάδα, αναμένονται οι αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της επιτροπής λοιμωξιολόγων για την πανδημία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καινούργιες κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση θα έχουν ως κεντρικό άξονα την παραδοχή ότι ο κορονοϊός ενσωματώνεται στην καθημερινότητα, στρέφοντας πλέον το ενδιαφέρον στην επόμενη μέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, θα δημιουργηθεί νέα επιτροπή συμβουλευτικού χαρακτήρα που ως βασική αποστολή θα έχει όχι μόνο την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά συνολικά ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του ΕΣΥ και του χώρου της υγείας.

Τσιόδρας: Θα χρειαστούν 3-4 χρόνια μετά τη λήξη της πανδημίας για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις

Μέσα στα επόμενα 24ωρα η νέα επιτροπή λοιμωξιολόγων - Ποιο μοντέλο θα ακολουθηθεί