Επέστρεψε στις φυλακές ο Δ. Κουφοντίνας μετά την άδεια

Επέστρεψε στις φυλακές ο Δ. Κουφοντίνας μετά την άδεια

Στις φυλακές Κορυδαλλού επέστρεψε ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την τρίτη άδεια 48 ωρών που είχε λάβει και είχε αποφασίσει το συμβούλιο των φυλακών.

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη, για τη δράση της 17 Νοέμβρη, συνοδευόταν από τη σύζυγό του και το γιο του, ενώ δεν προέβη σε κάποια δήλωση.

Σφοδρές αντιδράσεις

Υπενθυμίζεται πως η νέα άδεια στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, την κατάργηση της δυνατότητας να λαμβάνουν άδειες αμετανόητοι τρομοκράτες όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας και την απόσυρση του Νόμου Παρασκευόπουλου προαναγγέλλει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της. 

Με ένα tweet καταδίκασε και η αμερικάνικη πρεσβεία τη νέα 48ωρη άδεια που δόθηκε στο πρώην μέλος της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρίτη άδεια που δόθηκε σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει: «Αποτελεί ντροπή και αδικία απέναντι στις οικογένειες των θυμάτων του αλλά και κίνητρο για τους αναρχικούς υποστηρικτές του να προβούν σε πράξεις βίας και καταστροφής στο όνομά του». 

Τη δυσαρέσκεια του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη νέα άδεια που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα εξέφρασε και η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Χέδερ Νάουερτ, επαναλαμβάνοντας πως αυτό προσφέρει κίνητρο σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο για να προβούν σε περαιτέρω βίαιες ενέργειες.