Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, 17:35

-A +A

Πανεπιστήμια: Επιστροφή στα εργαστήρια στις 25 Μαΐου

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, 17:35
Επιστροφή στα εργαστήρια στις 25 Μαΐου
-A +A

Στις 25 Μαΐου επιστρέφουν στα εργαστήρια οι φοιτητές των ιατρικών και των πολυτεχνικών σχολών, καθώς και των τμημάτων Χημείας, ενώ αναμένεται η εισήγηση των λοιμωξιολόγων για τα μέτρα που θα επιτρέψουν την ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων του εξαμήνου.

Μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε πως «πάνω από το 96% των μαθημάτων διεξάγονται από το διαδίκτυο εξ αποστάσεως και θα ολοκληρωθούν με αυτόν τον τρόπο μέχρι την κάλυψη της ύλης του εξαμήνου».

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση που έχει εκδοθεί,  «τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν στις 25 Μαΐου, για να γίνουν οι εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας. ο κ. Διγαλάκης,

Όπως είπε, «επειδή κάθε πανεπιστήμιο έχει το δικό του ημερολόγιο, όλα τελειώνουν τέλη Μαϊου – αρχές Ιουνίου τα μαθήματα και η εξεταστική θα αρχίσει μέσα Ιουνίου και θα πάει μέχρι τα μέσα Ιουλίου».

Τόνισε ακόμη ότι η μεγαλύτερη διάρκεια της εξεταστικής έχει να κάνει με τα μέτρα ασφαλείας που θα εισηγηθεί για τη διενέργεια των εξετάσεων η επιστημονική επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όπως πόση διάρκεια θα έχουν οι εξετάσεις και πόση απόσταση θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ των φοιτητών.

Ο κ. Διγαλάκης σημείωσε ότι είναι «αρμοδιότητα του κάθε διδάσκοντα να αποφασίσει τον τρόπο που θα αξιολογήσει σωστά τους φοιτητές του»  είτε μέσω γραπτής εργασίας που θα κάνουν οι φοιτητές στο σπίτι και θα συνδυαστεί με προφορική εξέταση εξ αποστάσεως, είτε μέσω γραπτής εξέτασης διά ζώσης. 

Αναφορικά με την εξ αποστάσεως πλατφόρμα εκπαίδευσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρόλο που δεν μπορεί να υποκατασταθεί η φυσική επαφή με τους φοιτητές, όπως είπε ο κ. Διγαλάκης, εντούτοις είναι «ένα εργαλείο που ήρθε για να μείνει». 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα