Eπιστρέφουν στις ελληνικές θάλασσες μεγάλες εταιρείες της κρουαζιέρας

Eπιστρέφουν στις ελληνικές θάλασσες μεγάλες εταιρείες της κρουαζιέρας

Την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού, πολλές ελπίδες εναποτίθενται και στην ανάκαμψη του κλάδου της κρουαζιέρας, πέραν των αεροπορικών ταξιδιών. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, αρκετές διεθνείς εταιρείες του κλάδου της κρουαζιέρας μεταξύ των οποίων οι Celebrity Cruises, Seaborn και Ponant  έχουν ήδη συμπεριλάβει τους ελληνικούς προορισμούς στα θερινά δρομολόγια.

Αντίστοιχα, και η MSC Cruises είναι έτοιμη να εντάξει την Ελλάδα στο καλοκαιρινό πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει από τον Μάιο και θα αφορά μια σειρά προορισμών ανά τη Γηραιά Ήπειρο, όπως Ιταλία, Μάλτα, Γαλλία, Ισπανία, Κροατία και Μαυροβούνιο.

Επιπρόσθετα, η Norwegian Cruise ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τα ταξίδια εκτός των ΗΠΑ, στα ελληνικά νησιά και την Καραϊβική. Η επανεκκίνηση των ταξιδιών, σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρεία κρουαζιέρας με έδρα το Μαϊάμι, θα γίνει με μειωμένη χωρητικότητα, καλωσορίζοντας τους ταξιδιώτες στα πλοία “Norwegian Jade” και “Joy and Gem”.

Η Norwegian Cruise θα προσφέρει αρχικά επταήμερες κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά από το λιμάνι του Πειραιά από τις 25 Ιουλίου και επταήμερα ταξίδια στην Καραϊβική, ξεκινώντας από τον κόλπο Montego στην Τζαμάικα και από τη La Romana, στη Δομινικανή Δημοκρατία τον Αύγουστο.

«Ύστερα από ένα χρόνο από την αρχική αναστολή των ταξιδιών, ήρθε τελικά η στιγμή που μπορούμε να παρέχουμε στους πιστούς μας επισκέπτες τα νέα της μεγάλης επιστροφής της κρουαζιέρας μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Norwegian Cruise Line, Χάρι Σομερ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters, τα ταξίδια θα πραγματοποιούνται με ένα ισχυρό πρόγραμμα υγειονομικών μέτρων και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων υποχρεωτικών εμβολιασμών σε επισκέπτες και πλήρωμα, όπως και μαζικά τεστ για τον κορονοϊό.