7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας

Επιστρέφει το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας-FeCHA επιστρέφει από 24 έως 30 Ιουνίου στον θερινό κινηματογράφο Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas (Λ. Κηφισίας 29), με ταινίες σε πρώτη προβολή στην Αθήνα από την Ισπανία και την Λατινική Αμερική.

Ταινία έναρξης του Φεστιβάλ στις 24/6 είναι η πολυβραβευμένη μεξικανική ταινία «Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα» της Φερνάνδα Βαλαντές («Χρυσός Αλέξανδρος» Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2020).

Αστέρες του ισπανόφωνου κινηματογράφου όπως οι Ναταλία Ορέιρο, Βικτόρια Αβρίλ, Ρόσι Ντε Πάλμα, Μάριο Κάσας, Χαβιέ Κάμαρα δεν λείπουν από τις νέες ταινίες που προβάλλει το Φεστιβάλ, ενώ το κοινό έχει επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ταινία «Τρυφερέ μου Ταυρομάχε» του Ροντρίγκο Σεπούλβεδα, που απέσπασε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Όπως ακόμα, τη νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Χουάν Χοσέ Καμπανέγια («Το Μυστικό στα Μάτια της»), «Ιστορίες Κατεργαρέων» και την εισπρακτική επιτυχία της Χιλής «Ομάδα Απόδρασης», του Δαβίδ Αλμπάλα, για την απόδραση από την φυλακή 49 πολιτικών κρατουμένων.

200 χρόνια ανεξαρτησίας

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας αποτίει φόρο τιμής στην επέτειο των 200 ετών, κοινό ορόσημο στον αγώνα της ανεξαρτησίας πολλών λατινοαμερικανκών κρατών, όπως το Περού, το οποίο το φεστιβάλ τιμά ένα μήνα πριν γιορτάσει η χώρα επίσημα τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας της, με την προβολή δύο πολυβραβευμένων περουβιανών ταινιών.

Τέλος, φέτος το FeCHA επεκτείνει τις δράσεις του σε όλη την Ελλάδα, με δωρεάν διαδικτυακές προβολές: μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, www.fecha.gr, θα υπάρχουν διαθέσιμες ταινίες μικρού μήκους (cortoFeCHA), ντοκιμαντέρ (docuFeCHA), ταινίες για παιδιά (FeCHAniños) και ταινίες LGBTQI+ (Diversidad) έως και τις 2 Ιουλίου.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου στην διεύθυνση www.fecha.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ