Κορονοϊός: Επιστρέφει ο «εφιάλτης» σε Γαλλία, Ιταλία - Έξαρση κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο

Επιστρέφει ο «εφιάλτης» σε Γαλλία, Ιταλία - Έξαρση κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφεται στη Γαλλία το τελευταίο 24ωρο, με τις νέες μολύνσεις από τον ιό να φτάνουν τις 1.000, αύξηση 66% τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς οι Γάλλοι τηρούν λιγότερο τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και ο αυξημένος αριθμός τεστ οδηγεί στον εντοπισμό νέων εστιών κορονοϊού σε μέρη της χώρας.

Στο ίδιο διάστημα, 10 άνθρωποι υπέκυψαν από την Covid-19, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στην Γαλλία να ανέρχεται σε 30.182, και να είναι ο έκτος μεγαλύτερος παγκοσμίως.

Αύξηση των κρουσμάτων σημειώνεται και στην Ιταλία: Το τελευταίο εικοσιτετράωρο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 306, ενώ δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες, τα κρούσματα ήταν 282 και οι νεκροί εννέα.

Όπως σημειώνουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η μόνη περιφέρεια της χώρας στην οποία δεν καταγράφονται νέα κρούσματα του ιού, είναι η μικρή περιοχή της Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία.

Συνολικά, 49 άνθρωποι με covid-19 βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, και 713 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.

Στην Μπολόνια, ανησυχία προκαλεί μια νέα εστία μόλυνσης σε οίκο ευγηρίας, με 15 νοσηλευτές και γιατρούς, και 12 ασθενείς, οι οποίοι διαγνώστηκαν θετικοί στο ειδικό τεστ για την ανίχνευση του ιού.