7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Επιστρατεύονται drone για τη διανομή εμβολίων κατά του κορονοϊου

Επιστρατεύονται drone για τη διανομή εμβολίων κατά του κορονοϊου

Η υπηρεσία παράδοσης Drone Zipline ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συνεργάζεται με "έναν κορυφαίο παρασκευαστή εμβολίων COVID-19" για να ξεκινήσει τη διανομή δόσεων.

Η είδηση, την οποία μετέδωσε για πρώτη φορά το Bloomberg, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει κατασκευάσει ένα σύστημα που μπορεί να μεταφέρει ιατρικά εφόδια που απαιτούν χαμηλές θερμοκρασίες, συμπεριλαμβανομένων "όλων των κορυφαίων εμβολίων COVID-19".

Η Zipline δεν διευκρίνισε τον συνεργαζόμενο παρασκευαστή εμβολίων κορονοϊού, αν και το σκεύασμα των Pfizer-BioNTech πρέπει να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί σε ειδικούς καταψύκτες σε θερμοκρασίες αρνητικής 70 βαθμούς Κελσίου.

Σε ανακοίνωση της την Πέμπτη, η Zipline τόνισε ότι όλα τα αεροσκάφη της θα είναι σύντομα σε θέση να παραδώσουν επιπλέον εμβόλια σε απομακρυσμένες περιοχές που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε απαραίτητες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Η εταιρεία που ειδικεύεται στη ρομποτική και έχει έδρα την Καλιφόρνια, έχει ήδη παραδώσει ιατρικά εφόδια στη Ρουάντα και τη Γκάνα από το 2016, ενώ πέρυσι άρχισε επίσης να παραδίδει ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό σε νοσοκομεία στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊου.