Μ. Χρυσοχοΐδης: «Επιστρατεύονται χιλιάδες αστυνομικοί για επιτήρηση των μέτρων»

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Επιστρατεύονται χιλιάδες αστυνομικοί για επιτήρηση των μέτρων»

Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν βγει από τα γραφεία και βρίσκονται στο δρόμο για επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, επισήμανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. τονίζοντας πως στη «μάχη» αυτή συμμετέχουν και άνδρες της ΕΛΑΣ που ασχολούνται με την καταπολέμηση του εγκλήματος, το οποίο είναι ανύπαρκτο εξαιτίας του κορονοϊού

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε ότι 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται στον Έβρο και 1.500 είναι στα νησιά και όσοι από αυτούς επιστρέψουν από την ελληνική μεθόριο θα ενταχθούν στις διαδικασίες επιτήρησης των μέτρων.  

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως στη συντριπτική τους πλειονότητα οι πολίτες τηρούν του κανόνες, «είναι υποδειγματικοί στη συμπεριφορά τους. Σε γενικές γραμμές στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει συμμόρφωση στα μέτρα διευκρίνισε, στην ύπαιθρο τα πράγματα είναι λίγο πιο χαλαρά», είπε.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι είναι διαρκείς, αλλά τα πρόστιμα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, και στόχος της πολιτείας δεν είναι να εισπράξει πρόστιμα, «αλλά να βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια». «Μέχρι να βρούμε το πραγματικού φάρμακο το μόνο φάρμακο είναι η απομόνωση. Ας πάρουμε μια απόφαση τον επόμενο μήνα να είμαστε στα σπίτια μας», πρόσθεσε. 

Τέλος, ανέφερε πως θα υπάρξουν περαιτέρω κλιμακώσεις αν δεν τηρούνται τα μέτρα. «Είναι κρίμα να μην τηρούμε τα μέτρα και τις αποστάσεις», συμπλήρωσε.