7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Επιστολή στήριξης των επικεφαλής BlackRock, Google και άλλων εταιρειών στο πακέτο διάσωσης Μπάιντεν

Επιστολή στήριξης των επικεφαλής BlackRock, Google και άλλων εταιρειών στο πακέτο διάσωσης Μπάιντεν

Περισσότεροι από 150 επικεφαλής κορυφαίων εταιρειών των ΗΠΑ συνυπέγραψαν επιστολή την Τετάρτη, ζητώντας περισσότερα κίνητρα και στήριξη του σχεδίου διάσωσης 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Τζο Μπάιντεν.

Μεταξύ των στελεχών που υπέγραψαν την επιστολή περιλαμβάνονται οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Google, Goldman Sachs, Zillow, BlackRock και Visa.

"Τα ομοσπονδιακά μέτρα ανακούφισης που ελήφθησαν στο παρελθόν ήταν απαραίτητα, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα για να τεθεί η οικονομία σε τροχιά για μια ισχυρή, διαρκή ανάκαμψη", έγραψαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι στην επιστολή προς τους ηγέτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας. 

"Το Κογκρέσο πρέπει να ενεργήσει γρήγορα και σε διακομματική βάση για να εγκρίνει το πακέτο τόνωσης το οποίο προωθεί ο πρόεδρος Μπάιντεν", τονίζουν.

Η νομοθεσία 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Μπάιντεν περιλαμβάνει επιταγές 1.400 δολαρίων, την επέκταση βασικών προγραμμάτων ανεργίας που πρόκειται να λήξουν την άνοιξη, ενίσχυση σε μικρές επιχειρήσεις, 350 δισεκατομμύριων δολαρίων σε τοπικούς φορείς, αύξηση των πιστώσεων για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, καθώς και αύξηση του ελάχιστου μισθού στα 15 δολάρια ανά ώρα.