Επιστολή στήριξης από 70 πρώην κυβερνητικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων
Τζο Μπάιντεν

Επιστολή στήριξης από 70 πρώην κυβερνητικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων

Την στήριξη τους στον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία Τζο Μπάιντεν εξέφρασαν με επιστολή τους 70 ανώτατα πρώην στελέχη κυβερνήσεων των Ρεπουμπλικάνων μεταξύ των οποίων πρώην Υπουργοί, επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών και διπλωμάτες.

"Εμείς - όπως όλοι οι Αμερικανοί - ελπίζαμε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κυβερνούσε με σύνεση, έχει απογοητεύσει εκατομμύρια ψηφοφόρους και έχει αποδείξει ότι είναι επικίνδυνα ανίκανος να υπηρετήσει άλλη θητεία", αναφέρει η επιστολή. "Αντίθετα , πιστεύουμε ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει τον χαρακτήρα, την εμπειρία και την ιδιοσυγκρασία για να οδηγήσει αυτό το έθνος. Πιστεύουμε ότι θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια της προεδρίας, θα ενώσει τους Αμερικανούς, θα επαναβεβαιώσει τον ρόλο της Αμερικής ως παγκόσμιου ηγέτη και θα εμπνεύσει το έθνος μας να ανταποκριθεί στα ιδανικά της" σημειώνεται στην επιστολή την οποία υπογράφουν μεταξύ άλλων, ο πρώην διοικητής της CIA Μαικλ Χέιντεν, ο πρώην διευθυντής εθνικών πληροφοριών Τζον Νεγκροποντε, ο πρώην υπουργός Άμυνας Τσακ Χειγκελ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Ρίτσαρντ Αρμιτραζ και η Κορι Σακ, αντιπρόεδρος του πολύ γνωστού think tank, American Enterprise Institute.

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post, οι αξιωματούχοι αυτοί δεν επιδιώκουν κυβερνητικές θέσεις σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην αντιπρόεδρος έλαβε επίσης την στήριξη της χήρας του Τζον Μακέιν, Σίντι, με δεδομένο ότι ο εκλιπών Γερουσιαστής είχε στενές με τον Μπάιντε

AP Photo/Carolyn Kaster