7ος χρόνος, ημέρα 2103η
Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021

Υπ. Μετανάστευσης: Επιστολή σε Σχοινά - Γιόχανσον για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Επιστολή σε Σχοινά - Γιόχανσον για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Επιστολή προς την Επίτροπο Μετανάστευσης της ΕΕ Ίλ. Γιόχανσον και στον Μ. Σχοινά σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις θα αποστείλει την Δευτέρα η ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή της ελληνικής πλευράς προς τις ευρωπαϊκές αρχές θα αποστελλόταν σήμερα Παρασκευή, ωστόσο εξαιτίας του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών πήρε μικρή παράταση, ενώ στην επιστολή θα συμπεριληφθούν και τυχόν νέες προκλήσεις που θα λάβουν χώρα τις προσεχείς ημέρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με στελέχη της Κομισιόν για να καταδείξουν τη συμπεριφορά της Τουρκίας. 

Σημειώνεται πως νωρίτερα από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, σημειώθηκαν τουλάχιστον έξι περιστατικά, κατά τα οποία λέμβοι με αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με την συνοδεία Τουρκικών ακταιωρών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα, από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα νωρίς το μεσημέρι στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Λέσβου είχαν καταγραφεί έξι (06) συνολικά περιστατικά κατά τα οποία λέμβοι με αλλοδαπούς επιχείρησαν να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα με την συνοδεία Τουρκικών ακταιωρών. 

Και στις έξι περιπτώσεις Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ήταν παρόντα στο πεδίο και παρακολουθούσαν στενά τα περιστατικά.