Επιστολή Κομισιόν στους υπουργούς Υγείας της ΕΕ - Ζητά ενημέρωση για τα εμβόλια

Επιστολή Κομισιόν στους υπουργούς Υγείας της ΕΕ - Ζητά ενημέρωση για τα εμβόλια

Επιστολή προς τους υπουργούς Υγείας της ΕΕ με την οποία θα ζητείται ενημέρωση «με την απαραίτητη διαφάνεια για τον τρόπο με τον οποίο συμμορφώνονται με τις διατάξεις της στρατηγικής εμβολίων της ΕΕ» αναμένεται να στείλει η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου κατόπιν αιτήματος της Προέδρου της Κομισιόν όπως ανέφερε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ.

Ειδικότερα, ο Ερίκ Μαμέρ επισήμανε ότι «η Πρόεδρος της Κομισιόν έχει ζητήσει από την Επίτροπο Κυριακίδου να στείλει επιστολή σε όλους τους υπουργούς Υγείας ζητώντας τους να ενημερώσουν την Επιτροπή με την απαραίτητη διαφάνεια για τον τρόπο με τον οποίο συμμορφώνονται με τις διατάξεις της στρατηγικής εμβολίων της ΕΕ στο πλαίσιο των επαφών ή μη επαφών με φαρμακευτικές εταιρίες με τις οποίες διαπραγματευόμαστε. Αυτή η επιστολή συντάσσεται και θα αποσταλεί όταν είναι έτοιμη».

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή «θα τονίζεται ποιο είναι το νομικό πλαίσιο και σε περίπτωση που υπάρχουν παράλληλα συμβόλαια να υπάρξει ενημέρωση της ΕΕ έτσι ώστε να αποφεύγονται οι παρανοήσεις».

- Διαβάστε ακόμα:

Στήριξη του Γάλλου Υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν