Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί σήμερα ο νέος επικεφαλής της CIA

Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί σήμερα ο νέος επικεφαλής της CIA

Την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό πραγματοποιεί σήμερα στην Άγκυρα ο νέος επικεφαλής της CIA Mike Pompeo Η επίσκεψη αυτή, που χαρακτηρίζεται από τον τουρκικό Τύπο «αιφνίδια», προέκυψε από την προχθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου Erdogan και του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.

Ο Mike Pompeo κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Tayyip Erdogan.

Σύμφωνα με πηγές της τουρκικής Προεδρίας, πρόκειται θα συζητηθούν τα θέματα του ΡΥD, της δράσης της οργάνωσης του Gulen στην Τουρκία και στις ΗΠΑ, όπως και το θέμα της έκδοσης του ιδίου του Fethullah Gulen.

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Ibrahim Kalin ανακοίνωσε, επίσης, ότι η Τουρκία έχει ήδη παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο και αναλυτικό σχέδιο για την ανακατάληψη της Ράκα από τον ISIS, και πως και αυτό θα συζητηθεί με τον νέο αρχηγό της CIA.

Ο κ. Kalin προσέθεσε ότι σε αυτό το θέμα ο Πρόεδρος Trump εμφανίστηκε θετικός και πρόκειται να μελετηθεί αναλυτικά σε αυτή την επίσκεψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ