Επίσκεψη Δ. Αβραμόπουλου στην έδρα της Europol

Επίσκεψη Δ. Αβραμόπουλου στην έδρα της Europol

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της Europol τα τελευταία τρία χρόνια, από μια χαλαρή διακυβερνητική δομή σε έναν ευρωπαϊκό οργανισμό, εξέφρασε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα επίσημη επίσκεψη στην έδρα του Οργανισμού, στη Χάγη.

Όπως είπε, η Europol αποτελεί πλέον καθοριστικό παράγοντα των προσπαθειών μας για τη δημιουργία μιας πραγματικής και αποτελεσματικής Ένωσης Ασφάλειας στην Ευρώπη, αλλά και αξιόπιστο εταίρο αρχών επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο, ενώ αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνόρων και στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τη νέα διευθύντρια του Οργανισμού Catherine De Bolle και ενημερώθηκε από τις επιχειρησιακές ομάδες κατά της Παράνομης Διακίνησης Μεταναστών, Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας και κατά του Κυβερνοεγκλήματος που λειτουργούν στη Europol.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα της τρομοκρατίας και επεσήμανε την εμπιστοσύνη των κρατών-μελών προς τον Οργανισμό, σημειώνοντας πως όταν το 2015 η Ευρώπη αντιμετώπισε τις πρώτες μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις, η Europol δέχθηκε άμεσα αιτήματα για επιχειρησιακή υποστήριξη και υπηρεσίες, και αποτέλεσε ουσιαστικό παράγοντα της επιχειρησιακής δράσης που ακολούθησε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: από 127 αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις που υποστηρίχθηκαν από την Europol το 2016, σε 458 το 2017, κάτι που σημαίνει αύξηση κατά 260%», είπε ο κ. Ευρωπαίος επίτροπος, προσθέτοντας ότι η Europol διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε όλες τις δράσεις και τις προσπάθειες που έχουν σχέση με την ασφάλεια στην Ευρώπη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ