Επίσημη πρώτη: Ομιλίες βουλευτών μέσω τηλεδιάσκεψης

Επίσημη πρώτη: Ομιλίες βουλευτών μέσω τηλεδιάσκεψης

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καρασμάνης αποτέλεσε τον πρώτο βουλευτή ο οποίος απηύθυνε ομιλία στη Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο κ. Καρασμάνης μίλησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των Επιτροπών Κοινωνικών και Υποθέσεων και Οικονομικών, που επεξεργάζονται την τελευταία ΠΝΠ με τα μέτρα εναντίον του κορονοϊού. 

Την απόφαση για παρεμβάσεις βουλευτών εκ του μακρόθεν αποφάσισε πρόσφατα η Βουλή με δεδομένο ότι εντός της Ολομέλειας ισχύουν αυστηρά υγειονομονικά μέτρα. Μάλιστα, οι οθόνες που έχουν εγκατασταθεί στην αίθουσα επέτρεψε στους βουλευτές να βλέπουν τον κ. Καρασμάνη, ο οποίος βρισκόταν στον ιδιωτικό του χώρο. 

Να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένεται να μιλήσουν αρκετοί βουλευτές με αυτόν τον τρόπο. Πάντως, δεν έλειψαν και τα τεχνικά προβλήματα, καθώς ο ήχος «χανόταν» με αποτέλεσμα ο βουλευτής της ΝΔ να ολοκληρώσει λίγο νωρίτερα την ομιλία του. Ένα, δε, ανοιχτό μικρόφωνο ανάγκασε τον πρόεδρο της Επιτροπής Β. Οικονόμου να καλέσει τους βουλευτές που βρίσκονταν συνδεδεμένοι να κλείσουν το μικρόφωνο του υπολογιστή τους.