Επιπλέον μέτρα κατά του νέου κορονοϊού ενδέχεται να επιβληθούν σε ορισμένες περιοχές
Γαλλία

Επιπλέον μέτρα κατά του νέου κορονοϊού ενδέχεται να επιβληθούν σε ορισμένες περιοχές

Η ταχεία διασπορά των κρουσμάτων από το νέο κορονοϊό εντός και περιμετρικά της πόλης της Νίκαιας θα οδηγήσει στην επιβολή επιπρόσθετων περιορισμών στις μετακινήσεις, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν.

Ο υπουργός είπε ότι οι αποφάσεις σχετικά με την ενδεχόμενη αυστηροποίηση των ορίων μετακινήσεων θα ληφθούν το Σαββατοκύριακο.

"Υπάρχουν μερικές πόλεις και περιοχές στη Γαλλία, όπου ο ιός κυκλοφορεί πολύ ταχύτερα σε σύγκριση με άλλες και αυτό ενδέχεται να απαιτήσει την επιβολή μέτρων τοπικής καραντίνας", επισήμανε ο Βεράν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο υγείας της Νίκαιας.

Η γαλλική κυβέρνηση έχει επιβάλει τοπικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας και λοκντάουν σε άλλες περιοχές, ωστόσο, σε γενικές γραμμές προτιμά την επιβολή μέτρων σε εθνικό επίπεδο.

"Εάν η κυβέρνηση αποφασίσει ότι χρειαζόμαστε να πάμε σε μερικό λοκντάουν, για παράδειγμα κάθε Σαββατοκύριακο, θα το στηρίξω και θα το ενθαρρύνω", δήλωσε, από την πλευρά του, ο Κριστιάν Εστροζί, ο συντηρητικός δήμαρχος της Νίκαιας, ο οποίος συνόδευε τον Βεράν στην επίσκεψή του.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Γάλλο υπουργό Υγείας, η τάση σε εθνικό επίπεδο των μολύνσεων κορονοϊού επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Η Γαλλία  υπόψιν κατέγραψε 24.116 νέα κρούσματα χθες, μια αύξηση σχεδόν 4.000 περιπτώσεων σε σύγκριση με την προηγούμενη Παρασκευή, ενώ ανακοίνωσε, επίσης, 571 θανάτους από τον ιό, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να πλησιάζει πλέον τους 84.000.