Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά το 2007

Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των πιλότων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά το 2007

Επιμνημόσυνη δέηση, προς τιμήν των ηρωικών πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, σμηναγoύ Δημητρίου Στοϊλίδη και υποσμηναγού Ιωάννη Χατζούδη, που έχασαν τη ζωή τους όταν το πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-415 συνετρίβη κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης μεγάλης πυρκαγιάς στα Νέα Στύρα Ευβοίας, το 2007, τελέσθηκε χθες στο μνημείο πεσόντων που βρίσκεται στη διαδρομή από Νέα Στύρα προς Πολυπόταμο. 

Στην τελετή παρέστησαν συγγενείς του ήρωα υποσμηναγού Ιωάννη Χατζούδη, ο διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο βουλευτής Ευβοίας Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Στυρέων, Ιωάννης Γκεμίσης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας, ο υποστράτηγος ε.α. Ευστάθιος Κοτρώνης, καθώς και σύλλογοι εθελοντών δασοπυροσβεστών.

"Από την ημέρα που το Πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας, κόσμησε η θυσία του εφέδρου ανθυπολοχαγού Εμμανουήλ Αργυρόπουλου, του πρώτου πεσόντα Έλληνα αεροπόρου, μέχρι σήμερα, μια πλειάδα αεροπόρων μας ακολούθησαν το δρόμο του καθήκοντος, τόσο σε πολεμικές, όσο και ειρηνικές περιόδους, ποτίζοντας με το αίμα τους κάθε γωνιά της ελληνικής γης και καθιστώντας εαυτούς φωτεινό φάρο και εφαλτήριο εθνικής αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας.

Ο ελληνικός λαός, κληρονόμος του ανεκτίμητου πνευματικού θησαυρού και της ιστορίας των αρχαίων προγόνων του, αντιμετωπίζει τη θυσία των αεροπόρων μας ως ύψιστη προσφορά προς την Πατρίδα, που με το συγκινησιακό της περιεχόμενο και την ηθική της διάσταση, καθιστά την ίδια τη πράξη στοιχείο υποδειγματικής προσήλωσης στα ιδανικά της φυλής και προϋπόθεση εθνικής ανασύνταξης και ιστορικής ανάτασης του λαού μας.

Για όλα τα παραπάνω, η σημερινή εκδήλωση μνήμης, δεν πρέπει να συνιστά μια τυπική πράξη απόδοσης τιμών στους νεκρούς αεροπόρους μας, αλλά ένα σημαντικό γεγονός με ιδιαίτερη ηθική βαρύτητα.

Σε αυτούς τους σπουδαίους αεροπόρους είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα, μια ημέρα τιμής και αναγνώρισης γενικότερα για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που, αφοσιωμένες στο καθήκον τους, είναι εγγυήτριες της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας", επισήμανε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας.