Επιμένει ο Αλ. Τσίπρας: Παράλληλο μηχανογραφικό το 2022 για να μπουν οι φετινοί υποψήφιοι

Επιμένει ο Αλ. Τσίπρας: Παράλληλο μηχανογραφικό το 2022 για να μπουν οι φετινοί υποψήφιοι

Επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας να επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το θέμα των πανελλαδικών και να υπόσχεται εισαγωγή των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια του... χρόνου με τον βαθμό που έλαβαν στις φετινές εξετάσεις υποστηρίζοντας μάλιστα πως αυτό θα γίνει εάν αναλάβει την εξουσία μια προοδευτική κυβέρνηση. Μάλιστα υποσχέθηκε και διπλασιασμό της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων αλλά και διπλασιασμό των καθηγητών που διδάσκουν σε αυτά...

Έχοντας πλέον με σαφήνεια επενδύσει στον θυμό και την αγανάκτηση διαφόρων ομάδων του πληθυσμού ο Αλέξης Τσίπρας από τη μία κλείνει το μάτι στους μη εμβολιασμένους μιλώντας για «προαιρετική» υποχρεωτικότητα και από την άλλη αυτή τη φορά επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα «όνειρα των νέων ανθρώπων» όπως χαρακτηριστικά του καταλόγισε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη Βουλή μετά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η αποκατάσταση της αδικίας δεν είναι λαϊκισμός» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος δήλωσε πως προβλέπει «ραγδαίες και έντονες πολιτικές εξελίξεις» και στο πλαίσιο αυτό υποσχέθηκε εκ νέου πως του... χρόνου όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτιάξει την... προοδευτική κυβέρνηση θα βάλει όσους δεν έγραψαν πάνω από τη βάση κάθε σχολής με τον βαθμό που έχουν ήδη γράψει.

Και στο πλαίσιο αυτό ανάλυσε το σκεπτικό του μιλώντας για τη δημιουργία ενός παράλληλου μηχανογραφικού στο οποίο θα μετάσχουν οι φετινοί αποτυχόντες «Δεν θα πάρουν τη θέση κανενός άλλους, θα μείνουν κενές θέσεις» είπε αν και δεν διευκρίνισε πως θα γίνει αυτό.

Παράλληλα υποστήριξε πως «Θα σεβαστούμε τις θέσεις αλλά δεν θα αφήσουμε ούτε μια κενή» αναφορικά με τις 77.500 που προβλέπονταν για φέτος σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό θα γίνει είτε καλυφθούν 50000 είτε 60000. Πρόσθεσε, δε, πως πέραν αυτού θα δώσει τη δυνατότητα μετάθεσης σε τμήμα που θέλουν σε όσους λόγω του φετινού συστήματος πέρασαν στο αντικείμενο που επιθυμούσαν αλλά σε άλλη σχολή.

Στην ομιλία του επιτέθηκε στην κυβέρνηση εκ νέου μίλησε για φανατισμό της κυβέρνησης και ιδεολογικές εμμονές και επικαλέστηκε για μια ακόμη φορά την πανδημία για να ζητήσει να μην εφαρμοστεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Σε κάθε περίπτωση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να καλεί τους νέους και τις νέες που δεν εισήχθησαν φέτος στις σχολές να επαναπαυθούν και να επενδύσουν στην πρόβλεψή του ότι θα γίνει κυβέρνηση, αφού διεξαχθούν εκλογές, προκειμένου να εισαχθούν στα ΑΕΙ χωρίς να δώσουν εκ νέου εξετάσεις στηριζόμενοι σε μια υπόσχεση ανάλογη με αυτές που στο παρελθόν έχει δώσει. Από το σκίσιμο του μνημονίου με έναν νόμο και ένα άρθρο μέχρι την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους και τη σεισάχθεια...