Επιμένει ο Αλ. Τσίπρας: «Είπαμε την αλήθεια για τους αρμούς της εξουσίας»

Επιμένει ο Αλ. Τσίπρας: «Είπαμε την αλήθεια για τους αρμούς της εξουσίας»

«Φάγαμε πολύ ξύλο χθες γιατί είπαμε μία αλήθεια. Δεν μας πειράζει όμως να τρώμε ξύλο όταν λέμε αλήθεια» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερωτήσεις των μελών της διαδικτυακής πλατφόρμας iSYRIZA για τις σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις που δέχτηκε για τη φράση του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ότι «τη δεύτερη φορά να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε και αυτοκριτική της πολιτικής που ακολούθησε στη διακυβέρνηση της χώρας, λέγοντας ότι «δεν ήμασταν αρκετά τολμηροί ώστε οι κανόνες, η διαφάνεια, η αξιοκρατία και λογοδοσία να εφαρμοστούν πλήρως», ενώ επέμεινε σε πολλές από τις απόψεις του που είχε διατυπώσει στο παρελθόν για τα εσωκομματικά ισχυριζόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «σήμερα βρίσκεται σε μία νέα φάση».

Για την προσέλευση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε και εγκατέλειψε τους ψηφοφόρους του και όχι το αντίστροφο. «Όσοι έρχονται έχουν συνειδητοποιήσει ότι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι τους», είπε.

Για τις σχέσεις με την Εκκλησία είπε ότι αφού έγινε ένα σημαντικό βήμα με τη συμφωνία με την Εκκλησία και στην παρατήρηση ότι δεν πήγε συγκρουσιακά σε αυτό το θέμα είπε ότι η κυβέρνηση ήταν σε σύγκρουση με τις συντηρητικές δυνάμεις της ΕΕ με το εσωτερικό μέτωπο δεν ήταν εύκολο να ανοίξει σύγκρουση και με την Εκκλησία.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δέχθηκε σκληρή επίθεση από τους μηχανισμούς διάδοσης fake news και πως «οι κινήσεις της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο είναι οφσάιντ».

Τέλος, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, και στην ΕΡΤ ισχυρίστηκε ότι το κρατικό κανάλι «επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια όαση» και επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού για το ποσοστό  αύξησης στους μισθούς, για τα ΜΜΕ, τις εκλογές και για άλλα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.