Επιμένει η κακοκαιρία - Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Επιμένει η κακοκαιρία - Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Η κακοκαιρία επιμένει και σήμερα καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τον υδράργυρο να παραμείνει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, ενώ κλειστά θα παραμείνουν αρκετά σχολεία στις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Αν και θα υπάρξει μία μικρή βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα δύο 24ωρα, το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό στα ηπειρωτικά και κυρίως στην δυτική και ανατολική Μακεδονία. Μάλιστα, αναμένεται χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις στην Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πρόσκαιρα στις Σποράδες.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική

Το κρύο θα είναι έντονο και σήμερα στην Αττική, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να ανακοινώσει πως και σήμερα θα μείνουν κάποια σχολεία κλειστά όπως και χθες. Με το θερμόμετρο να πέφτει κάτω από το μηδέν σε ορισμένες περιοχές, κλειστά θα μείνουν τα εξής σχολεία:

- Όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στον Δήμο Ωρωπού

- Όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στον Δήμο Διονύσου

- Στον Δήμο Μαραθώνα κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα και Γραμματικού

- Στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Βιλλίων και Ερυθρών.

Αντίθετα, όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, καθώς και Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί σταθμοί του Δήμου Κηφισιάς (Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας, Εκάλης) θα λειτουργήσουν από τις 10.00 π.μ., λόγω πρόληψης της υγείας και ασφάλειας, εξαιτίας πρόβλεψης παγετού.

Ποιες περιοχές της Μακεδονίας θα έχουν κλειστά σχολεία

Στον Δήμο Βέροιας δεν θα λειτουργήσει το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Στον Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, λόγω ολικού παγετού, θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε έξι κοινότητες και συγκεκριμένα σε Αρναία, Στανό, Παλαιοχώρι, Νεοχώρι, Βαρβάρα και Μεγάλη Παναγία.

Στον Δήμο Κιλκίς θα χτυπήσει μία ώρα αργότερα το κουδούνι στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο και στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στη Δυτική Μακεδονία εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και του ολικού παγετού.

Με απόφαση των δημάρχων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και οι Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής όλα τα σχολεία στις περιοχές αυτές θα παραμείνουν κλειστά. Ανοικτοί θα είναι μόνο οι παιδικοί Σταθμοί στον Δήμο Φλώρινας, στον Δήμο Σερβίων της ΠΕ Κοζάνης και στον Δήμο Γρεβενών.

Οι δήμαρχοι των παραπάνω περιφερειακών ενοτήτων επισημαίνουν ότι λόγω των μέτρων Covid -19 δεν μπορεί να λειτουργούν τάξεις με ανοικτά παράθυρα, όταν την ίδια στιγμή η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενός.