Επιλεκτική μεταχείριση από την Ε. Τουλουπάκη στην χορήγηση εγγράφων
Θάνος Πλεύρης

Επιλεκτική μεταχείριση από την Ε. Τουλουπάκη στην χορήγηση εγγράφων

Του Αλέξανδρου Διαμάντη 

Την έντονη διαμαρτυρία του για την «άρνηση» της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη να χορηγήσει έγγραφα που έχει ζητήσει η προανακριτική επιτροπή, εξέφρασε με την έναρξη της συνεδρίασης ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης.

Όπως έχει αποκαλύψει ο «Φιλελεύθερος» η κυρία Τουλουπάκη αρνείται ουσιαστικά να προσκομίσει σημαντικά για την εξέλιξη της υπόθεσης έγγραφα, όπως η αλληλογραφία ανάμεσα στους Αμερικάνους και την ελληνική εισαγγελία. Με βάση, άλλωστε, την απάντηση του FBI χτίστηκε το οικοδόμημα περί στοιχείων που δήθεν διέθεταν οι Αμερικάνοι. Ακόμα, έχουν ζητηθεί, διά της επίσημης οδού, τα χαρτιά που παρουσίασε ενώπιον της Επιτροπής ο πρώην επόπτης Διαφθοράς, Γιάννης Αγγελής.

Να σημειωθεί ότι ήδη ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Μπούγας έχει στείλει δύο αιτήματα συνδρομής προς την εισαγγελέα Διαφθοράς, αλλά η ίδια τηρεί σιγή ιχθύος. Το πρώτο αίτημα, μάλιστα, έχει σταλεί από την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, περίπου δηλαδή εδώ και δύο μήνες. Το δεύτερο έγινε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ωστόσο από την εισαγγελία ούτε φωνή ούτε ακρόαση. 

Αλγεινή, πάντως, εντύπωση έκανε η… προθυμία της Ε. Τουλουπάκη να παράσχει έτερο έγγραφο που ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Μπουγάς χαρακτήρισε έως και προσβλητική η στάση της Τουλουπακη προς την επιτροπή ενώ προανήγγειλε ότι  θα σταλεί έγγραφο προς την εισαγγελέα και τους αρμόδιους επόπτες.

«Η κυρία Τουλουπάκη πρόλαβε από την Παρασκευή που ο κ. Λάπας ζήτησε ορισμένα έγγραφα να τα βρει και να τα αποστείλει σήμερα στην Επιτροπή μας αλλά όλων των υπολοίπων τα αιτήματα τα αφήνει να εκκρεμούν εδώ και εβδομάδες. Γιατί; Γίνεται επιλεκτική μεταχείριση. Προτείνω να εκφράσουμε διαμαρτυρία και πιθανόν να ασκήσουμε και κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ως Επιτροπή», τόνισε ο Θ. Πλεύρης με τον Β. Κεγκέρογλου να συνηγορεί προσθέτοντας: «Νομίζω ότι δεν πρόκειται ούτε για απλή αμέλεια ούτε για αδιαφορία. Είναι συνέχεια της όλης μεταχείρισης της υπόθεσης. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Γιατί η κυρία Τουλουπάκη επιλέγει τι θα στείλει και τι όχι; Παίρνει από κάπου εντολές είναι σε συνεννόηση με κάποιον; Πρέπει ως Επιτροπή να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα». 

Έγγραφο «δείχνει» εμβάσματα προς λογαριασμούς της Ε. Ράικου 

Έγγραφο που δείχνει τα εμβάσματα που φέρεται να κατατέθηκαν από την Novartis προς τους λογαριασμούς της Ε. Ράικου και τον άνδρα της έφτασε στην προανακριτική Επιτροπή, μετά από αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτό φέρεται να έχουν διακινηθεί 5.000 ευρώ.

Πάντως, η Ελένη Ραΐκου έχει υπογραμμίσει παλαιότερα ότι το εν λόγω έμβασμα αποτελούσε άπαξ αμοιβή του γιατρού το 2009 για την συμμετοχή του σε ομαδική ιατρική μελέτη για την εταιρία.

Να σημειωθεί ότι προεκλογικά το ζήτημα είχε έρθει εκ νέου στην επιφάνεια με κύκλους της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς να υπογραμμίζουν το εξής:  «Αποκαλύφθηκε σήμερα η πολιτική δίωξη που υφίσταται με τη συνδρομή του «Ρασπούτιν», όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, ο οποίος στην προσπάθεια του να διασωθεί κατασκεύασε άλλη μία μυθοπλασία για έμβασμα - εμβάσματα σε λογαριασμό του συζύγου της στο Ηνωμένο Βασίλειο χιλιάδων ευρώ. Τα fαke news όμως, ως προεκλογικά τεχνάσματα έχουν κοντά ποδάρια. Έρχεται η κατάλληλη ώρα που θα λογοδοτήσουν όσοι κατασκευάζουν κατ’ επάγγελμα ψευδείς ειδήσεις... Η ίδια έχει μεγάλη υπομονή και δεν βιάζεται».