Επικοινωνιακή γκάφα ή απόπειρα προβοκάτσιας από ΣΥΡΙΖΑ;

Επικοινωνιακή γκάφα ή απόπειρα προβοκάτσιας από ΣΥΡΙΖΑ;

Τελικά κάποιοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε φαίνεται να ξεχνούν ορισμένες κακές «συνήθειες».

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις κάποιος την σπουδή με την οποία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικές ώρες έσπευσαν να εμφανίσουν τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο «βαθιά προβληματισμένο με την κυβέρνηση, αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.  Υπήρξε μάλιστα και διαρροή από την Κουμουνδούρου, σύμφωνα με την οποία ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στον κ.Τσίπρα σε σχέση με τα μέτρα που πήρε για τον κορονοϊό.

Με άλλα λόγια  ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι δεν κρύβει την προσπάθεία του να προβάλλει  το σοβαρό του πρόσωπο εν μέσω πανδημίας, οι «παιδικές ασθένειες» τελικά δεν κρύβονται. Η κίνηση αυτή λοιπόν δεν έμεινε κρυφή για πολλή ώρα. Ο εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου «άδειασε» με εκκωφαντικό τρόπο  τους κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με δήλωσή του ανέφερε ότι όλα όσα ειπώθηκαν  για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργός και τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και μάλιστα σημείωσε  ότι ορισμένα από όσα λέγονται φθάνουν και ξεπερνούν τα όρια της νοσηρής φαντασίας. 

Επικοινωνιακή γκάφα ή απόπειρα προβοκάτσιας από την αξιωματική αντιπολίτευση ; Κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν το πρώτο και κάποιοι άλλοι το δεύτερο. 

Σε κάθε περίπτωση το κόστος βαρύνει την Κουμουνδούρου με την συγκεκριμένη επιλογή ανεξαρτήτως κινήτρου να μην ταιριάζει με την θεσμική στάση που θέλει να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Μία στάση που φαίνεται ότι τήρησε ο κ.Τσίπρας στη βιντεοκλήση που είχε με τον πρωθυπουργό. 

Πληροφορίες επιμένουν ότι έγινε συζήτηση μέσα σε πολύ καλό κλίμα , σε πολιτισμένα πολιτικό επίπεδο . Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές που περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο. απάντησε στις ερωτήσεις του κ.Τσίπρα  και τόνισε ότι οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι καλοδεχούμενη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και οι δύο έδωσαν έμφαση στη σημασία του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι», κάτι που συμφώνησαν να προωθήσουν μέσα από το πρόγραμμά τους.