Επικοινωνιακά παιχνίδια καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Π. Χρηστίδης

Επικοινωνιακά παιχνίδια καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Π. Χρηστίδης

«Δεν χρειάζονται επικοινωνιακά παιχνίδια. Η κυβέρνηση το μοναδικό πράγμα το οποίο θέλει να κάνει είναι να πετάξει την μπάλα αλλού. Είναι 3,5 χρόνια, αν πράγματι ήθελε να το κάνει αυτό (κατεδάφιση αυθαιρέτων) και η κ. Δούρου και οι υπουργοί θα μπορούσαν να το είχαν κάνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Ερωτηθείς εάν το ΚΙΝΑΛ θα στήριζε μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, ο κ. Χρηστίδης απάντησε: «Ας φέρουν ένα σχέδιο κι εκεί εμείς θα τοποθετηθούμε, θα πούμε τις απόψεις μας για να δούμε πώς διάφορες παθογένειες αντιμετωπίζονται. Κανένας όμως δεν θα πειστεί από νέα επικοινωνιακά σόου.

Διότι πέρα και πάνω από τα πολιτικά κόμματα, πέρα και πάνω από τις γνωστές αντιπαραθέσεις που έχουμε ήδη στη Βουλή, στον δημόσιο λόγο, πρέπει να πείσουμε τους Έλληνες ότι έχει έρθει η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Κι αυτό δεν γίνεται με επικοινωνιακές επισκέψεις, με δήθεν συζητήσεις που κανείς δεν ξέρει τι γίνεται και προκύπτει στο τέλος της ημέρας ότι όλοι γνώριζαν ότι υπήρχαν θύματα της τραγωδίας. Χρειάζεται αλήθεια».

«Το να συζητήσουμε για την επόμενη μέρα της πατρίδας μας και το πώς πρέπει να δομήσουμε το περιβάλλον ώστε να εξυπηρετεί τον άνθρωπο αλλά και να σέβεται τον άνθρωπο και τις επόμενες γενιές είναι μια συζητήσουμε που μπορούμε και πρέπει να την κάνουμε. Αλλά σε μέρη στα οποία η άναρχη δόμηση υπάρχει για δεκαετίες ολόκληρες και ποτέ δεν έζησαν αντίστοιχη τραγωδία,, το να έρθει η κυβέρνηση και να ρίξει την αιτία και τις ευθύνες σε αυτό είναι κάτι το οποίο είναι εντελώς παράλογο και δεν πείθει και κανέναν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τραγωδία στην ανατολική Αττική, ο κ. Χρηστίδης είπε -μεταξύ άλλων- πως «δυστυχώς είναι η κυβέρνηση, η οποία επέλεξε πολύ πριν συμπληρωθεί το τριήμερο του πένθους να δώσει κάποιες συνεντεύξεις» που «δημιούργησαν μεγάλη αντίδραση στον κόσμο» και υπογράμμισε πως «το να επιχειρεί η κυβέρνηση να διχάσει τους Έλληνες πάνω στους νεκρούς τους οποίους θρηνούμε είναι κάτι εντελώς απαράδεκτο».

«Στο πολιτικό σκέλος, αυτό που ως Κίνημα Αλλαγής είπαμε από την πρώτη στιγμή είναι ότι όταν έρθει η ώρα για τη συζήτηση που αφορά τις πολιτικές ευθύνες, αυτό θα γίνει κανονικά» επισήμανε ο κ. Χρηστίδης, επισημαίνοντας πως «δυστυχώς είναι η κυβέρνηση που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου».

Φωτογραφία intime news