Επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν: Συζήτησαν για την Ανατολική Μεσόγειο και τον κορονοϊό

Επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν: Συζήτησαν για την Ανατολική Μεσόγειο και τον κορονοϊό

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα ο Τζαντ Ντιρ «ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Ερντογάν συζήτησαν τις τελευταίες προσπάθειες για να νικήσουν την πανδημία του κορονοϊού και να ανοίξουν ξανά (εννοεί την επανεκκίνηση της οικονομίας) τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τουρκία. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης κρίσιμα διμερή και περιφερειακά ζητήματα, όπως η Λιβύη, η Συρία και η Ανατολική Μεσόγειος».

«Μια νέα εποχή μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ μπορεί να ξεκινά μετά το τηλεφώνημά μας. Συμφωνήσαμε σε ορισμένα θέματα», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση TRT, ενώ πρόσθεσε ότι θα συζητήσει το θέμα της Λιβύης και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία επικοινωνία των δύο ανδρών ήταν πριν δύο εβδομάδες οπότε και είχαν συμφωνήσει να συνεχίσουν τη στενή στρατιωτική και πολιτική συνεργασία στη Λιβύη και τη Συρία.

AP Photo/ Evan Vucci