Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε κτίριο υπό κατάληψη δίπλα στην ΑΣΟΕΕ

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε κτίριο υπό κατάληψη δίπλα στην ΑΣΟΕΕ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη, από το 2006 και είναι δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Δεριγνύ, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κατάληψη στο κτίριο, που ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, είχε γίνει από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και ήδη έχουν εντοπιστεί τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, που οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. 

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» και παράβαση του νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» καθώς εντός του κτιρίου βρέθηκε και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στο σημείο βρίσκονται αυτή την ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είναι αποκλεισμένοι οι δρόμοι γύρω από το κτίριο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Πατησίων, στο ύψος της ΑΣΟΕΕ, όταν ομάδα 40 ατόμων έκαψε κάδους απορριμμάτων και τους πέταξε στην οδό Πατησίων. 

f

s

 

 Φωτογραφίες από τα ευρήματα στο κτίριο δημοσιοποίησε η Ελληνική Αστυνομία