Επιχείρηση στα Εξάρχεια: Συνελήφθη η Ελληνοαυστραλέζα που είχε ξεφύγει από την επίθεση στους Λιμενικούς

Επιχείρηση στα Εξάρχεια: Συνελήφθη η Ελληνοαυστραλέζα που είχε ξεφύγει από την επίθεση στους Λιμενικούς

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια στον απόηχο του φιάσκου της επιχείρησης του λιμενικού την περασμένη εβδομάδα, αλλά και της επίθεσης σε περιπολικό της αστυνομίας στην περιοχή την Τετάρτη. Ομάδες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, και της ασφάλειας Αττικής βρέθηκαν στην περιοχή.

Η 23χρονη αλλοδαπή, που είχε διαφύγει της σύλληψης μετά την επίθεση που δέχθηκε το κλιμάκιο του Λιμενικού πριν από μερικές ημέρες, είναι ανάμεσα στους 3 συλληφθέντες της σημερινής αστυνομικής επιχείρησης στα Εξάρχεια.

Στο διαμέρισα, πολυκατοικίας στην πλατεία Εξαρχείων, συνελήφθησαν ακόμη δύο αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 24 και 40 ετών, καθώς εντοπίστηκε περισσότερο από ενάμιση κιλό κάνναβης. Πιο αναλυτικά, από την έρευνα στην οικία, βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 1.750 γραμμαρίων και συγκεκριμένα:

  • 188 συσκευασίες, περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 410 γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση
  • συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1.340 γραμμαρίων 

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
χρηματικό ποσό 2.025 ευρώ
4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας 

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο απολογισμός της επιχείρησης

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επιχείρησης είναι τρεις συλλήψεις για ναρκωτικές ουσίες σε σπίτι της οδού Σολωμού και 103 προσαγωγές ατόμων.

Συνολικά από την κατάληψη της οδού Τζαβέλα 21 έγιναν 40 προσαγωγές και από την οδό Τζαβέλα 25 προσήχθησαν 63 άτομα. Και στο σύνολο τους είναι αλλοδαποί, οπότε μεταφέρονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για αχαρτογράφητα άτομα. Θα ελεγχθεί κατά πόσο έχουν ζητήσει άσυλο κ.λπ. αλλά και κατά πόσο εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες και είχαν βρει κατάλυμα στα Εξάρχεια.

Η επιχείρηση είχε εστιαστεί σε δύο κτήρια που τελούν υπό κατάληψη στην οδό Τζαβέλλα και μέσα από αυτά φαίνεται ότι διακινούνταν ανεξέλεγκτα ναρκωτικές ουσίες στην περιοχή.

Πάντως, ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος επισήμανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι στην περιοχή γίνονται 60 καταλήψεις κτηρίων συνολικά, και ότι με το που θα φύγουν οι αστυνομικοί στα κτήρια θα γίνουν επανακαταλήψεις. «Αν δεν μείνει η αστυνομία, το μεσημέρι θα μπούνε πάλι μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «Εξαρχιστάν που πρέπει να πάρουμε πίσω». «Οι κάτοικοι της περιοχής είναι για λύπηση, δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους» σημείωσε ο κ. Μαυροειδάκος. 

σ

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο ιδιοκτήτης του ενός από τα δύο κτήρια που έγινε επιχείρηση τόνισε ότι από το βράδυ της 17 Νοέμβρη τελούσαν υπό κατάληψη. «Ειδοποιήσαμε ΕΛΑΣ δεν ήρθε ποτέ» κατήγγειλε. Πήγαμε, πρόσθεσε, στον εισαγγελέα, στη ΓΑΔΑ… κάναμε όλες τις νόμιμες ενέργειες από την πρώτη μέρα. «Είχαμε νοικιάσει το κτήριο στο Δημόσιο Ψυχιατρείο» διευκρίνισε. 

Κάτοικοι που μίλησαν στον σταθμό μας τόνισαν ότι τα συγκεκριμένα δύο κτήρια τελούσαν υπό κατάληψη επί πολύ καιρό. 

Δείτε φωτογραφίες: