Επιχείρηση «Πρωτομαγιά» με συνεχείς περιπολίες και εντατικούς ελέγχους

Επιχείρηση «Πρωτομαγιά» με συνεχείς περιπολίες και εντατικούς ελέγχους

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές ενόψει Πρωτομαγιάς, όπου θα τεθούν σε ισχύ αυστηροί έλεγχοι για την αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων, όπως έγινε και τις ημέρες του Πάσχα.

Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί θα αναλάβουν δράση, πραγματοποιώντας περιπολίες ειδικά στην Αττική, θα μεταδίδονται ηχογραφημένα μηνύματα και θα χρησιμοποιηθούν εάν χρειαστεί και τα drones της ΕΛΑΣ, ενώ από την κυβέρνηση δεν αποκλείουν να εφαρμοστεί και την Πρωτομαγιά ο διπλασιασμός του προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις, δηλαδή από τα 150 ευρώ να ανέλθει στα 300.

Για την αποφυγή συνωστισμού πολιτών σε κλοιό θα είναι σημεία του Λεκανοπεδίου όπως Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττός, ενώ εντατικοί θα είναι για αυτή τη φορά οι έλεγχοι σε εθνικές οδούς, Αττική Οδό, μεγάλους οδικούς άξονες όπως Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος κ.λπ.

Ήδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε πως «το τριήμερο της Πρωτομαγιάς θα είναι σαν το Πάσχα» και ότι δεν θα γίνουν μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία. «Έχουμε δρόμο μπροστά μας κι ελπίζουμε όλοι να θυμόμαστε αυτή την κατάσταση σαν περιπέτεια και όχι σαν εφιάλτη» είπε.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαταράξουμε όλα όσα κερδίσαμε με κόπο και θυσίες όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ας αρχίσουμε σιγά-σιγά να ανοίγουμε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και έχουμε καιρό μπροστά μας να επισκεφθούμε και τα χωριά μας που δεν επισκεφθήκαμε φέτος» σημείωσε.

«Δεν χρειάζεται να έχουμε μια απότομη διασπορά που θα μπορούσε να προέλθει σε πολλές περιοχές της χώρας, που έχουν ελάχιστα ή και μηδενικά κρούσματα, από μετακίνηση ανθρώπων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, ή από άλλα αστικά κέντρα» υπογράμμισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, βάζοντας φρένο σε όσους σκέφτονται εκδρομές και αποδράσεις την Πρωτομαγιά και επαναλαμβάνοντας πως τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν όπως και τις προηγούμενες ημέρες. «Να περάσουμε και την Πρωτομαγιά και σιγά-σιγά να προχωρήσουμε, βήμα-βήμα» σχολίασε στον ΑΝΤ1.