Επιχείρηση πειθούς από την κυβέρνηση, ώρα ευθύνης για περιφερειάρχες, δημάρχους και καταστηματάρχες

Επιχείρηση πειθούς από την κυβέρνηση, ώρα ευθύνης για περιφερειάρχες, δημάρχους και καταστηματάρχες

Για ώρα ευθύνης κάνουν λόγο πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι οι καταστηματάρχες πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της κυβέρνησης που ελήφθη μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα καταστήματα στις τρεις περιοχές πρέπει να μείνουν κλειστά για να μην τεθούν σε κίνδυνο οι θυσίες 13 μηνών για ένα διάστημα λίγων ημερών, απευθύνοντας έκκληση προς όλους για τήρηση των μέτρων.

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι αναμένεται απ' όλους να συμβάλουν περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να καλέσουν τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξηγήσουν οι τοπικές αρχές στους πολίτες ότι η Επιτροπή εισηγήθηκε την αναστολή της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου στις περιοχές τους λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων.

Για την στήριξη των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή δραστηριοτήτων στις περιοχές αναμένεται να δοθεί η στήριξη που δίνεται στις επιχειρήσεις και στην υπόλοιπη χώρα.

Νωρίτερα, κοινή επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, για έκτακτη ενίσχυση του λιανεμπορίου, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να ανασταλεί το άνοιγμα των επιχειρήσεων λιανεμπορίου στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Στην περίπτωση των επιχειρήσεων του λιανεμπορίου των Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης συντρέχει ειδική περίπτωση που δικαιολογεί, προς αποκατάσταση της αρχής της ισότητας, την πρόβλεψη είτε με νομοθετική ρύθμιση είτε με αντίστοιχη με την ανωτέρω δημοσίευση πρόσκλησης δράσης ενίσχυσης υπό μορφή αποζημίωσης ανά επιχείρηση και χωρίς κριτήρια (κύκλος εργασιών/εργαζόμενοι κλπ) τουλάχιστον ποσού 5.000 ευρώ, ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα και να καλυφθεί μέρος των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν ενόψει της προαναγγελθείσας άρσης των περιορισμών που αιφνιδίως δεν υλοποιήθηκε στις περιοχές μας».

Διαβάστε ακόμα:

Στ. Πέτσας: Στήριξη των επιχειρηματιών Αχαΐας με ενίσχυση ή click away

Στ. Πέτσας: Κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, επιχειρηματίες και πολίτες δίνουμε μαζί μάχη

 Β. Κικίλιας: Γιατί δεν θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Κοζάνη, Αχαΐα και Θεσ/νίκη