Επιχείρηση διακομιδής 61χρονου μετά από πτώση στον Όλυμπο

Επιχείρηση διακομιδής 61χρονου μετά από πτώση στον Όλυμπο

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διακομιδής άνδρα 61 ετών, από το καταφύγιο Ζολώτα στον Όλυμπο, ο οποίος έπεσε σε χαράδρα 40 μέτρων κατά τη διάρκεια πεζοπορίας και φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Για τη διάσωσή του κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβέστες με δύο οχήματα της πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο.από το καταφύγιο Ζολώτα, στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, ο άνδρας, είναι ισραηλινής καταγωγής έπεσε στη χαράδρα τις πρωινές ώρες σήμερα. Διασώστες του Καταφυγίου Σπήλιος Αγαπητός-Ζολώτατον ανέσυραν και αναμένουν ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) για να τον μεταφέρουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 61χρονος άνδρας δεν είναι ορειβάτης αλλά έκανε μόνος του πεζοπορία στο βουνό, χωρίς να φέρει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, στη διασταύρωση Χοντρού Μεσοράχι, σε υψόμετρο 2.300 μέτρα, γλίστρησε στο χιόνι και κατρακύλησε στη χαράδρα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.