7ος χρόνος, ημέρα 2099η
Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Βιετνάμ - Κορονοϊός: Επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων από τη Δευτέρα σε 16 νότιες επαρχίες

Επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων από τη Δευτέρα σε 16 νότιες επαρχίες
Shutterstock

Το Βιετνάμ θα επιβάλλει περιορισμούς στις μετακινήσεις σε 16 νότιες επαρχίες και για δύο εβδομάδες από τη Δευτέρα, καθώς η ασιατική χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το χειρότερο μέχρι τώρα ξέσπασμα της COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι το Βιετνάμ κατόρθωσε να κρατήσει σε σχετικό χαμηλό επίπεδο τον αριθμό των κρουσμάτων, μέσω της διεξαγωγής μαζικών και στοχευμένων διαγνωστικών τεστ, αλλά και της λεπτομερούς ιχνηλάτησης των επαφών, όπως και της διεξαγωγής ελέγχων στα σύνορα, αλλά και της επιβολής μέτρων καραντίνας.

Εντούτοις, ο εντοπισμός νέων συρροών μολύνσεων κατά τις πρόσφατες εβδομάδες, έχει κλιμακώσει την ανησυχία μεταξύ των αξιωματούχων του τομέα της υγείας.

«Το ξέσπασμα που αντιμετωπίζουμε τώρα, γίνεται πιο πολύπλοκο», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση. «Οι περιορισμοί επιβάλλονται για την προστασία της υγείας των ανθρώπων», επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι το Βιετνάμ ανέφερε σήμερα 3.718 νέα περιστατικά μολύνσεων. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων και για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με περισσότερα από 3.000 κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ