Επιβεβαιώνεται ο φόβος των μπλακ άουτ - Αποκαταστάθηκε η βλάβη

Επιβεβαιώνεται ο φόβος των μπλακ άουτ - Αποκαταστάθηκε η βλάβη

Νέα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν λίγο μετά τις 11:30 σε περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά, της Νίκαιας και των Δυτικών προαστίων λόγω βλάβης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Ρουφ, η οποία αποκαταστάθηκε στις 11:42. 

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, η διακοπή ρεύματος που επηρέασε μεγάλο τμήμα της Αττικής και το κέντρο της Αθήνας, οφείλεται σε εσφαλμένο χειρισμό. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα ευρήματα στις 11.35 ετέθησαν εκτός λειτουργίας γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης 150 kV με σημείο εκκίνησης τον υποσταθμό Ρουφ. Ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει ακόμη ότι δεν εντοπίζονται βλάβες στον εξοπλισμό, ούτε προκλήθηκε οποιοσδήποτε κίνδυνος για το προσωπικό.

Το πρόβλημα στον υποσταθμό Ρουφ αποκαταστάθηκε στις 11.42 και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης φορτίων από το Δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.55, οπότε και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το liberal.gr, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας υπό τον Κωστή Χατζηδάκη, φοβάται την εμφάνιση πολλών μικρών ή μεγαλύτερων μπλακ-άουτ μέσα στο καλοκαίρι. 

Εξάλλου, τη σημερινή εικόνα του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, για την συντήρηση του οποίου υπάρχουν μόνο 2.142 τεχνίτες, επί συνόλου 6.500 ατόμων που απασχολεί ο ΔΕΔΔΗΕ, συνθέτουν στοιχεία όπως το έλλειμμα σε υλικά, κολώνες, καλώδια, μετασχηματιστές, ασφάλειες, μετρητές, αλεξικέραυνα, οχήματα, ακόμη και ελλείψεις σε κράνη, γάντια, στολές, παράγοντες δηλαδή που αποτελούν συχνά αιτία θανατηφόρων ατυχημάτων.