Επί τάπητος το πιστοποιητικό εμβολιασμού στη συνεδρίαση των ηγετών της ΕΕ
Bloomberg

Επί τάπητος το πιστοποιητικό εμβολιασμού στη συνεδρίαση των ηγετών της ΕΕ

Οι αρμόδιοι Υπουργοί των κρατών μελών της ΕΕ θα επιδιώξουν σήμερα συμφωνία σχετικά με ένα ανακοινωθέν το οποίο οι ηγέτες της ΕΕ θα υιοθετήσουν αργότερα αυτήν την εβδομάδα αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Το τελευταίο προσχέδιο περιλαμβάνει μια κάρτα ανοσοποίησης για να διευκολύνει τα ταξίδια για όσους εμβολιάστηκαν, γεγονός που διευκολύνει τα πράγματα για την Ελλάδα και άλλες οικονομίες που εξαρτώνται από τον τουρισμό. Οι ηγέτες των «27» αναμένεται να δείξουν επίσης για πρώτη φορά την προθυμία να ξεκινήσουν προετοιμασίες για να ανοίξουν ξανά τις οικονομίες τους. 

Στόχος του μέτρου είναι να εφαρμοστεί το αργότερο από την 1η Ιουνίου, δηλαδή με την έναρξη της τουριστικής περιόδου και για αυτό η Κομισιόν απέσπασε τη δέσμευση των μεγάλων πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής να ακολουθηθεί στην υιοθέτηση η διαδικασία του επείγοντος.

Το πράσινο πιστοποιητικό θα είναι διαθέσιμο και σε έντυπη μορφή, θα περιλαμβάνει πληροφορίες του κατόχου σχετικά με τον εμβολιασμό του ή αν δεν έχει εμβολιαστεί με το αρνητικό αποτέλεσμα πρόσφατου τεστ ή την πιστοποίηση πως έχει αναρρώσει από την ασθένεια του κορoνοϊού.