Επέτειος Πολυτεχνείου: Έκλεισαν οι πύλες του ιδρύμματος - Σε πλήρη ετοιμότητα οι Αρχές

Επέτειος Πολυτεχνείου: Έκλεισαν οι πύλες του ιδρύμματος - Σε πλήρη ετοιμότητα οι Αρχές

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι Aρχές προκειμένου να αποτρέψουν επεισόδια στη σημερινή επέτειο για την 46η εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. Οι επιτελείς της ΕΛΑΣ έχουν καταστρώσει ένα «σφιχτό» σχέδιο ασφαλείας που περιλαμβάνει περίπου 5.000 αστυνομικούς, ελικόπτερα και drones.

Συνολικά 5.000 αστυνομικοί από τις υπηρεσίες των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ και της ΔΙΑΣ, βρίσκονται επί ποδός ενώ την παρουσία της θα κάνει και πάλι η νεοσύστατης ΔΡΑΣΗ (πρώην ΔΕΛΤΑ). Επίσης άντρες της ασφάλειας θα δίνουν εικόνα στη ΓΑΔΑ για την κατάσταση που διαμορφώνεται σε κρίσιμα σημεία της πρωτεύουσας. 

Τα μέτρα της αστυνομίας θα είναι δρακόντεια, ειδικά στο Κέντρο της Αθήνας, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται και τα αστυνομικά τμήματα υπό το φόβο επιθέσεων από ομάδες νεαρών. Ο βασικός προβληματισμός της ΕΛΑΣ είναι η κατάσταση που θα διαμορφωθεί στα πολύπαθα Εξάρχεια, το βασικό ορμητήριο αντιεξουσιαστών και αναρχικών, ειδικά μετά τις τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ τόσο στην ΑΣΟΕΕ όσο και σε καταλήψεις της περιοχής. 

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στις 4 το μεσημέρι ενώ οι πόρτες του Πολυτεχνείου έκλεισαν στις 2 το μεσημέρι. 

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης της Επιτροπής Εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, κατά την οποία έγινε η ανάκρουση του ύμνου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού προηγήθηκε το προσκλητήριο των νεκρών.

«Ας δουλέψουμε σκληρά για να περιφρουρήσουμε την Δημοκρατία, να παραδώσουμε μια καλύτερη Ελλάδα στα χέρια της νεότερης γενιάς και να αγωνιστούμε για τη στήριξή της», σημείωσε ο πρύτανης του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής.



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Από τις 3 το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» ενώ στις 16:30 θα κλείσουν οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα». Παράλληλα από τις 12 το μεσημέρι θα τεθούν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Ο ΟΑΣΑ θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής και μεταφοράς της αφετηρίας λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ, σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της ΕΛΑΣ, σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες έως την Δευτέρα 18/11/2019 στις 06:00.

Φωτογραφίες αρχείου