ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2015η
Σάββατο, 8 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Επεκτείνεται το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων - Στο σχεδιασμό και ιδιωτικές κλινικές

Επεκτείνεται το ωράριο των εμβολιαστικών κέντρων - Στο σχεδιασμό και ιδιωτικές κλινικές

Σε επέκταση του ωραρίου καθημερινής λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων μέχρι τις 10 το βράδυ, καθώς και τα Σαββατοκύριακα, προχωράει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αντισταθμίσει το «πάγωμα» των εμβολιασμών το τετραήμερο, από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση της Τετάρτης οι εμβολιασμοί θα είναι εφικτό να διενεργούνται σε ιδιωτικές κλινικές, πολυιατρεία αλλά και ιδιωτικά θεραπευτήρια, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ θα διευρυνθεί και το ωράριο των εμβολιαστικών Κέντρων ως τις 10 το βράδυ και παράλληλα θα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα, ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση στο πρόγραμμα «Ελευθερία».

Όπως τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, αναλογίζεται την κόπωση του προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης και γι’ αυτό -προκειμένου να αντισταθμίσει τις ημέρες που χάνονται- αποφάσισε να επεκτείνει το ωράριο εμβολιασμών και να ενισχύσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως λόγω αποθεμάτων στο εμβόλιο της AstraZeneca, δίνεται η δυνατότητα σε ηλικίες 30-39 ετών να εμβολιαστούν και η πλατφόρμα ανοίγει από την Μεγάλη Τρίτη.

Για το θέμα αυτό, τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, αναφέροντας ότι δεν πρέπει να κλείσουν τα εμβολιαστικά κέντρα το Πάσχα, καθώς η μάχη κατά της πανδημίας δεν έχει αργίες.

Ειδικότερα, ο καθηγητής του LSE, τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook: «Τα εμβολιαστικά κέντρα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά κατά την διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα. Δεν υπάρχουν αργίες στη μάχη για την καταστολή της πανδημίας».