Αλβανία: Πυροβολισμοί από ομογενή όταν κατέβασαν την ελληνική σημαία

Αλβανία: Πυροβολισμοί από ομογενή όταν κατέβασαν την ελληνική σημαία

Περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στο χωρίο Βουλιαράτι στην Αλβανία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων στο Himara.gr, στις 10πμ ένας 35χρονος Βορειοηπειρώτης φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα ενώπιον αστυνομικών προσπαθώντας να τους εμποδίσει να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που βρισκόταν σε περίοπτη θέση στην περιοχή.

Στην συνέχεια, όπως ανέφερε το libohovaonine.com, διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να γλιτώσει από τις αρχές αλλά τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου με την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων «Rinea» κατάφεραν αργότερα να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι νωρίτερα οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν το φόβο τους για την ζωή του νεαρού συγχωριανού τους καθώς θεωρούν πως οι Αλβανοί αναζητούν εξιλαστήριο θύμα. Αυτό δείχνει και η εμπλοκή των ειδικών δυνάμεων της χώρας.

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Σημειώνεται, ότι κάθε χρόνο στην επέτειο του ΟΧΙ τα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία στολίζουν τους δρόμους με την ελληνική σημαία. 

Ωστόσο, γίνεται λόγος για «προβοκάτσια» των αλβανικών ΜΜΕ , καθώς το γεγονός αυτό τα αλβανικά μέσα το προβάλουν ως πρόκληση κατά της Αλβανίας με αποτέλεσμα να ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη αλλά και την αστυνομία.

Μάλιστα δημοσιεύουν αναρτήσεις από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook όπου σε πρόσφατη ανάρτησή του έγραφε. «Τσίπρας και Ράμα κάνουν σχέδια χωρίς το Νοικοκύρη..... Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι, Η σκληροπυρηνική Νεολαία τής Βορείου Ηπείρου δεν θα μήνη θεατής. Καλούνται όλοι Έλληνες τής Βορείου Ηπείρου 28η Οκτωβρίου να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. ΕΛΛΑΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ».

 

Φωτογραφία αρχείου AP