Επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης και των Μεστών της Χίου

Επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης και των Μεστών της Χίου

Μικρής έκτασης επεισόδια ξέσπασαν τη νύχτα στα λιμάνια της Μυτιλήνης και Μεστών Χίου, καθώς αποβιβάστηκαν εκεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να πραγματοποιηθούν ανεμπόδιστα οι εργασίες κατασκευής των νέων δομών προσφύγων και μεταναστών.

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αποβιβάστηκαν στα λιμάνια της Μυτιλήνης και των Μεστών Χίου μηχανήματα έργων, για την έναρξη εργασιών κατασκευής των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων κράτησης. Αστυνομικές δυνάμεις συνοδεύουν τα μηχανήματα και το προσωπικό, προκειμένου να ξεκινήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες», αναφέρει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή του. 

Ειδικότερα, τα ξημερώματα 10 διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης με το πλοίο «Πήγασος» ενισχυμένες με δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν ήδη στο νησί και οι οποίες συγκρούστηκαν, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την αποβίβαση τους.

Μετά την ολοκλήρωση της αποβίβασης των αστυνομικών δυνάμεων, αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων και μηχανημάτων της αστυνομίας και του στρατού και την απελευθέρωση των εισόδων του λιμανιού από οχήματα, ξεκίνησε μεγάλη πομπή με κατεύθυνση την επιταγμένη έκταση, τη θέση Καβακλή - Καράβα.

Μεγάλος αριθμός κατοίκων με μηχανήματα του Δήμου δυτικής Λέσβου έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε δυο σημεία, στη θέση Διαβολόρεμα και στη θέση Καράβα. Στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση Καβακλή, εκτυλίχθηκαν οδομαχίες, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Εξάλλου, επεισόδια ξέσπασαν τα χαράματα και στο λιμάνι Μεστών Χίου. Λόγω της ρίψης χημικών, ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ένας ιερέας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγο μετά τις 05:00 η αστυνομία με κλούβες και μηχανήματα καθώς και όχημα εφοδιασμένο με εκτοξευτήρα νερού υπό πίεση ξεκίνησε για την επιταγμένη περιοχή. Εκεί έχει συγκεντρωθεί μεγάλη δύναμη πολιτών προκειμένου να τους εμποδίσει.

Διαβάστε ακόμα: 

Κλείνει το λιμάνι της Μυτιλήνης με απορριμματοφόρα ο Δήμος