Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Αποχώρησαν ΜΑΤ και φοιτητές

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Αποχώρησαν ΜΑΤ και φοιτητές

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) στην οδό Πατησίων, μεταξύ αστυνομικών και νεαρών οι οποίοι μπήκαν στο πανεπιστήμιο παρότι η Σύγκλητος είχε λάβει απόφαση να κλείσει τη σχολή υπό τον φόβο επεισοδίων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πριν λίγο, αποχώρησαν από τον περίβολο του Πανεπιστημίου τα ΜΑΤ ενώ ακολούθησαν και οι φοιτητές οι οποίοι κινήθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου σε συνέλευση θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση ξεκίνησε έξω από το πανεπιστήμιο, όπου έγιναν ρίψεις μολότοφ από κουκουλοφόρους, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ρίψη χημικών.

Στη συνέχεια, ομάδα νεαρών μπήκε εντός του ακαδημαϊκού ιδρύματος, ενώ ακολούθησε η είσοδος των ΜΑΤ εντός του προαυλίου. Στη συνέχεια έγιναν διαβουλεύσεις με εκπροσώπους της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται επίσης ότι διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων. 

Εν τω μεταξύ, σε νοσοκομείο διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ νεαρή με αναπνευστικό πρόβλημα λόγω των δακρυγόνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας περίπου 70 άτομα εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και ενημερώθηκαν σχετικά οι Αρχές του Πανεπιστημίου. 

«Τα άτομα τελικά αποχώρησαν την 14:45 περίπου ώρα», καταλήγει η ΕΛΑΣ.  

Φίλης - Φωτίου έξω από την ΑΣΟΕΕ

Εξω από την ΑΣΟΕΕ βρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Θεανώ Φωτίου, αλλά και η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 - αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα, η οποία μίλησε για αστυνομοκρατία και ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί ώστε να φύγουν οι φοιτητές.

Ο Νίκος Φίλης, ωστόσο, έγινε δεκτός με αποδοκιμασίες από ομάδα φοιτητών, όταν έφθασε έξω από το πανεπιστήμιο. Φοιτητές του ζήτησαν να αποχωρήσει και καταλόγισαν «σε κυρίους σαν τον Φίλη», ότι άνοιξαν το δρόμο στην κυβέρνηση της ΝΔ. Ο κ.Φίλης αντέτεινε ότι η ΑΣΟΕΕ ανήκει σε όλους τους φοιτητές και όχι στα ΜΑΤ ή σε άλλους ιδιοκτήτες.

Υπενθυμίζεται, ότι η αστυνομία, σε επιχείρηση που πραγματοποίησε χθες σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ, βρήκε, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες. 

Ακόμη, η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιου, υπό τον φόβο επεισοδίων για την επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά και στον απόηχο της χτεσινής επιχείρησης της αστυνομίας, προχώρησε στην αναστολή της λειτουργίας της ΑΣΟΕΕ από τη Δευτέρα 11/11 έως και την Παρασκευή 17/11. 

 

Διαβάστε ακόμα:

- Ορμητήριο επιθέσεων η ΑΣΟΕΕ – Σφραγίστηκαν οι κατειλημμένοι χώροι