Επεισόδια σε Σεπόλια και Σταθμό Λαρίσης - Πάνω από 100 προσαγωγές συνολικά

Επεισόδια σε Σεπόλια και Σταθμό Λαρίσης - Πάνω από 100 προσαγωγές συνολικά

Ένταση και κυνηγητό σημειώθηκε σε διάφορα σημεία της Αθήνας, με τελευταία στα Σεπόλια όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 100 προσαγωγές από τις αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την Αθήνα για παραβιάσεις της απαγόρευσης συναθροίσεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκε επίσης ένταση και μικροεπεισόδια γύρω από το Άλσος Καισαριανής, όπου κατέληξε πορεία αντιεξουσιαστών, η οποία ξεκίνησε από τον Βύρωνα, καθώς και στον Σταθμό Λαρίσης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται παντού από το πρωί, διέλυσαν τις συγκεντρώσεις και προχώρησαν σε προσαγωγές. Οι προσαχθέντες οδηγούνται στην Ασφάλεια Αττικής, όπου εξετάζονται.

Σημειώνεται, πως λίγο νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθερα επτά άτομα που είχαν προσαχθεί από την οδό Πανεπιστημίου, κατά την επέμβαση της Αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας αυτοκίνητο είχαν βρεθεί κοντάρια, κράνη και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στους προσαχθέντες φέρεται να υπάρχει άτομο που έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», ενώ το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε, επικαλούμενο πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ πως πρόκειται για έναν 34χρονο, μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.  Το αυτοκίνητο με τα κατασχεθέντα, που οδηγούσε ο 34χρονος ανήκει στον πατέρα του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζεται και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 34χρονος είχε συλληφθεί το 2010 για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μετά τη λήξη της 18μηνης προσωρινής κράτησης του, ενώ στη συνέχεια καταδικάστηκε συνολικά σε 46 χρόνια κράτηση για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωση, με εκτιτέα ποινή 25 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη:

Επέτειος Πολυτεχνείου: Επεισόδια και τραυματισμοί στα Ιωάννινα