Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας

Μικρής έκτασης επεισόδια εκδηλώθηκαν πριν από λίγο στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο της πορεία των συνδικάτων, ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές οι οποίοι έριξαν τρεις μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, με τις τελευταίες να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Oι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές στην Τράπεζα της Ελλάδος και έριξαν μολότοφ κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν επί της Πανεπιστημίου, στο ύψος της καθολικής μητρόπολης του Αγίου Παύλου ενώ η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Μια γυναίκα αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΣΚΑΪ 

Τα επεισόδια σημειώθηκαν ενώ είχαν ολοκληρωθεί τα συλλαλητήρια των συνδικάτων και των ομοσπονδιών που πραγματοποιήσαν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν για τον εορτασμό τις εργατικής πρωτομαγιάς.

Νωρίτερα, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, εργατικά σωματεία και συνδικάτα έχουν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πρόκειται να κατευθυνθούν μέχρι το Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα, κάτω τα χέρια από το 8ωρο». Ακόμη, μεταξύ των οργανώσεων και των κομμάτων που βρίσκονται στο συλλαλητήριο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ 25.

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποίησαν και στα Προπύλαια εργατικά σωματεία, καθώς και οργανώσεις της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάνοντας τη δική τους πορεία με κατεύθυνση το Σύνταγμα, από όπου μια ομάδα των αντιεξουσιαστικών προέβη και στα παραπάνω επεισόδια.