Επεισόδια με κρατούμενους στις φυλακές της περιοχής Αγιάς στα Χανιά

Επεισόδια με κρατούμενους στις φυλακές της περιοχής Αγιάς στα Χανιά

Επεισόδια στις κλειστές φυλακές Χανίων, στην περιοχή της Αγιάς, σημειώθηκαν νωρίς το μεσημέρι από κρατούμενους μιας ακτίνας εκ των πτερύγων του σωφρονιστικού καταστήματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπάρχει κανένας τραυματισμός, κρατούμενου ή σωφρονιστικού υπαλλήλου, ενώ μετέβη στο κατάστημα ο εισαγγελέας υπηρεσίας. 

Οι κρατούμενοι βρίσκονται έξω από τα κελιά τους, αλλά όχι στον προαύλιο χώρο, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι λόγοι της διαμαρτυρίας τους παραμένουν ασαφείς, εικάζεται όμως ότι σχετίζονται με θέματα συσσιτίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει εμπλοκή κρατουμένων από άλλες πτέρυγες ούτε έχουν αναφερθεί ζημιές στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το flashnews.gr, οι κρατούμενοι άρχισαν να προκαλούν φθορές τόσο στα κελιά τους, όσο και στον εξωτερικό χώρο, σπάζοντας κάμερες, νεροχύτες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο, για τους ίδιους κρατούμενους που ξεσηκώθηκαν το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και αρνούνταν να επιστρέψουν στα κελιά τους και οι οποίοι τελικά επέστρεψαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

Φωτογραφία αρχείου