Επεισόδια με χημικά σε εκδήλωση του Κ. Γαβρόγλου στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια με χημικά σε εκδήλωση του Κ. Γαβρόγλου στη Θεσσαλονίκη

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το λύκειο Συκεών στη Θεσσαλονίκη όταν εκπαιδευτικοί και γονείς, μαζί με μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, επιδίωξαν να προσεγγίσουν το σχολείο όπου θα μιλούσε ο υπουργός Παιδείας και δέχτηκαν χημικά και κρότου λάμψης από ΜΑΤ για να τους αποτρέψουν.

Τα επεισόδια ξέσπασαν νωρίς το απόγευμα έξω από το 2ο Λύκειο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, με θέμα τις αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως μεταδίδει η voria.gr, όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα, μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικοί και γονείς, που βρίσκονταν επί της οδού Ρόζας Ιμβριώτη, επιχείρησαν να προσεγγίσουν το σχολείο και να εισέλθουν στην εκδήλωση για θέσουν ερωτήματα στον υπουργό.

Ωστόσο, στο σημείο υπήρχε φραγμός από δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι συγκεντρωμένοι αποπειράθηκαν να διασπάσουν τον φραγμό και οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και βομβίδες κρότου - λάμψης. Λίγο αργότερα η ένταση αποκλιμακώθηκε, ωστόσο οι διαμαρτυρόμενοι επέμεναν στην επιθυμία τους να παρευρεθούν στην εκδήλωση. 

ΕΝ συνεχεία έγινε γνωστό ότι οι διοργανωτές αποφάσισαν την οριστική ματαίωση της εκδήλωσης, ενώ ο υπουργός δεν έφτασε ποτέ στον χώρο.

Εν τω μεταξύ, 20 άτομα, μέλη της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, έχουν συγκεντρωθεί λίγο μακρύτερα και κρατώντας ελληνικές σημαίες φωνάζουν συνθήματα για τη Μακεδονία και κατά του υπουργού και της κυβέρνησης. Κλούβα των ΜΑΤ έχει αποκλείσει τους συγκεντρωθέντες περίπου 100 μέτρα πιο κάτω από το σχολείο ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και μία διμοιρία.