Επεισόδια και μολότοφ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Επεισόδια και μολότοφ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Eπεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν ολοκληρωθεί το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας,  όταν ομάδα αγνώστων έριξε πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν κάνοντας ρίψη χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα ατόμων βγήκε από την πορεία και πέταξε μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ που βρισκόταν στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Μετά τα επεισόδια και την απάντηση των αστυνομικών οι μαθητές διαλύθηκαν με τα ΜΑΤ να παραμένουν γύρω από τη Βουλή μέχρι να αποχωρήσουν όλοι οι διαδηλωτές.

Με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται αυτή την ώρα στη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων.

Kλειστές παραμένουν, λόγω της συγκέντρωσης, οι οδοί Πανεπιστημίου και Σταδίου.