Επεισόδια και χημικά στην πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια και χημικά στην πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα στην πορεία των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των μαθητών, μπροστά από την Βουλή στην είσοδο της Βασιλίσσης Σοφίας. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθώντας να σπάσουν τον φραγμό των αστυνομικών κλούβων. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε μία εκπαιδευτικός η οποία υπέστη εγκαύματα.

Με κεντρικό σύνθημα «μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, όχι στην παιδεία των περικοπών», οι εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στα Προπύλαια και προκειμένου να κατευθυνθούν με πορεία στη Βουλή.

επεισόδια

επεισόδια

Επεισόδια

επεισόδια

επεισόδια

Αυτή την στιγμή η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

Στο Σύνταγμα είχαν βρεθεί εκπαιδευτικοί της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 15:00, με αίτημα την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο, το οποίο αφορά κυρίως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών, άρχισε στις 12 το μεσημέρι.

Ησυζήτηση και ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αναβλήθηκε και θα πραγματοποιηθεί τελικά την Πέμπτη.

 Φωτογραφίες: intime.news